Frankfurtská polievka

Trošku sa nám ochladilo, a tak tu máme čas na skvelú horúcu polievku. Frankfurtská polievka obsahuje okrem zemiakov hlavne údeninu. My vám odporúčame kvalitné párky s vysokým obsahom mäsa. Verte, že potom táto paprikou voňajúca frankfurtská polievka zachutí celej vašej rodine.

3 hlasů
Tlačiť Tisknout
/data/images/recepty/motives/716/29/frankfurtska-polevka-recept.webp
Množství
Množstvo:
6 porcií
Příprava
Príprava:
20 minút
Vaření
Varenie:
25 minút
Náročnost
Náročnosť:
snadné

Ingrediencie

Postup

V hrnci rozpusťte dve lyžice masti a orestujte na nej nadrobno pokrájanú cibuľu dozlatista.

K orestovanej cibuli pridajte na kolieska nakrájané párky. Na strednom plameni ich opečte zo všetkých strán.

Pridajte lyžicu sladkej mletej papriky. Ak chcete podávať hustejšiu polievku, pridajte v tomto kroku aj lyžicu hladkej múky. Dobre premiešajte a za stáleho miešania krátko orestujte.

Zemiaky pokrájajte na malé kocky a pridajte ich do hrnca aj so strúčikom cesnaku nakrájaným na drobné kúsky. Znovu premiešajte.

Teraz zalejte zemiaky a párky vývarom. Polievku osoľte, pridajte aj čierne korenie a lyžicu majoránu, premiešajte a polievku varte v zakrytom hrnci 20 minút.

Polievku servírujte s čerstvou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

TIPY A RADY: Ak ste priaznivcami pikantných jedál, skúste do polievky pridať lyžičku mletej štipľavej papriky.
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu