Hrnčekový koláč s hruškami a mrvenicou

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

Na cesto hrnček s objemom 300 ml

  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1 hrnček polohrubej múky
  • ¾ hrnčeka cukru
  • 2 vrecúška vanilkového cukru
  • 1 hrnček vlažného mlieka
  • ¼ hrnčeka oleja
  • 2 vajíčka
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 3 zrelé hrušky
  • cca lyžica škorice na posypanie

Mrvenica

  • 1 hrnček polohrubej múky
  • ½ hrnčeka cukru
  • 50 g masla izbovej teploty

POSTUP:

Najprv si pripravte mrvenicu. V mise zmiešajte maslo izbovej teploty s múkou a cukrom. Všetko dôkladne premiešajte a vytvorte krásnu mrvenicu.

V robote zmiešajte všetky suroviny na cesto. Vznikne vám hladké cesto, ktoré sa dá pekne liať. Nalejte ho na plech vyložený papierom na pečenie a rozprestrite na tenkú vrstvu. Na kocky nakrájanú hrušku nasypte na cesto a potom posypte mrvenicou. Všetko ešte zaprášte trochou škorice.

Dajte piecť do vopred rúry vyhriatej na 180 °C a pečte 40 minút.

Bezplatná zákaznícka linka
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu alebo našu značkovú predajňu?

Zobraziť mapu