Kakaový chlebíček s hruškami

Hodnotenie receptu
(10 hlasov)

Ingrediencie

  • 300 g špaldovej hladkej múky
  • 50 g holandského kakaa
  • ½ kypriaceho prášku
  • 150 g trstinového cukru
  • ½ lyžičky mletej škorice
  • ½ lyžičky mletého badiánu
  • 100 ml oleja
  • 350 ml vody
  • 3 hrušky

POSTUP:

Vo veľkej mise si najprv zmiešajte špaldovú múku s kakaom a kypriacim práškom. Potom pridajte cukor, škoricu, badián a znovu premiešajte. Nakoniec pridajte olej, vodu a všetko dôkladne premiešajte na liate cesto. Pripravte si hrušky, ktoré umyte, olúpte a trochu im zrežte spodok, aby stáli.

Formu s rozmermi 28 × 10 × 6 cm (d × š × v) vyložte papierom na pečenie a nalejte do nej všetko cesto. Potom do cesta vložte hrušky a formu dajte do vopred vyhriatej rúry na 170 °C a pečte 30 minút. Či je chlebíček hotový, overte ešte špajľou.

Len čo je chlebíček upečený, nechajte ho úplne vychladnúť a pri servírovaní ho môžete posypať práškovým cukrom.

Ďalšie recepty s hruškami

Hruškový koláč

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Hruškový koláč

Hruškový lekvár pečený v rúre

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Hruškový lekvár pečený v rúre

Tipy na letné bruschetty

Predjedlá, chuťovky

Tipy na letné bruschetty