Focaccia s olivami a sušenými paradajkami

pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
/data/images/recepty/motives/491/e7/focaccia_cut.webp

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka

Najprv si zarobte na cesto. Droždie si rozdrobte do vlažnej vody, zamiešajte a počkajte, kým sa všetko nerozpustí.   Do misy od robota si dajte hladkú múku, soľ, olivový olej, tymian a droždie s vodou. Mixérom nechajte vyhniesť cesto, ktoré potom nechajte pod utierkou na teplom mieste hodinu kysnúť.  

Medzitým si olivy a paradajky zlejte a nakrájajte na drobné kúsky.  

Po tom, čo je cesto nakysnuté, dajte do cesta všetky sušené paradajky a olivy, nechajte robotom cesto ešte chvíľu premiešať a potom si ho rozdeľte na 6 rovnako veľkých kúskov.  

Z každého kúska vytvorte placku zhruba 2 cm hrubú a dajte ju na papier na pečenie. Prikryte utierkou a nechajte ešte 20 minút kysnúť.  

Nakysnuté placky potrite olivovým olejom a posypte trochou hrubozrnnej soli. Plech dajte do vopred vyhriatej rúry na 230 °C a placky pečte 10 minút.  

Po upečení ich nechajte chvíľu vychladnúť a podávajte k syrom a vínu.

šipka
Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii