Focaccia s olivami a sušenými paradajkami

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

  • 500 g hladkej múky
  • 30 g droždia
  • 320 ml vlažnej vody
  • 75 ml olivového oleja
  • 1 lyžička soli
  • 250 g čiernych olív
  • 100 g sušených paradajok v oleji
  • ½ lyžičky tymianu
  • olivový olej na potretie
  • hrubozrnná soľ na posypanie

POSTUP:

Najprv si zarobte na cesto. Droždie si rozdrobte do vlažnej vody, zamiešajte a počkajte, kým sa všetko nerozpustí.   Do misy od robota si dajte hladkú múku, soľ, olivový olej, tymian a droždie s vodou. Mixérom nechajte vyhniesť cesto, ktoré potom nechajte pod utierkou na teplom mieste hodinu kysnúť.  

Medzitým si olivy a paradajky zlejte a nakrájajte na drobné kúsky.  

Po tom, čo je cesto nakysnuté, dajte do cesta všetky sušené paradajky a olivy, nechajte robotom cesto ešte chvíľu premiešať a potom si ho rozdeľte na 6 rovnako veľkých kúskov.  

Z každého kúska vytvorte placku zhruba 2 cm hrubú a dajte ju na papier na pečenie. Prikryte utierkou a nechajte ešte 20 minút kysnúť.  

Nakysnuté placky potrite olivovým olejom a posypte trochou hrubozrnnej soli. Plech dajte do vopred vyhriatej rúry na 230 °C a placky pečte 10 minút.  

Po upečení ich nechajte chvíľu vychladnúť a podávajte k syrom a vínu.

Bezplatná zákaznícka linka
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu alebo našu značkovú predajňu?

Zobraziť mapu