Dusená kapusta so zemiakmi a klobásou

Hodnotenie receptu
(8 hlasov)

Ingrediencie

  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 väčšia hlávka kapusty
  • pohár vody
  • soľ
  • čierne korenie
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 0,5 kg zemiakov + olivový olej a soľ
  • klobása

POSTUP:

Vo väčšom hrnci si rozohrejte olivový olej a jemne na ňom speňte nadrobno nakrájanú cibuľu. Len čo je cibuľa hotová, pridajte na tenké prúžky nakrájanú kapustu a zľahka ju orestujte.

Potom pridajte pohár vody, prelisovaný cesnak, soľ, čierne korenie a všetko dôkladne premiešajte. Priklopte pokrievkou a na miernom ohni duste, kým nebude kapusta mäkká.

Zemiaky si olúpte a nakrájajte na mesiačiky. Dajte na plech, pokvapkajte olivovým olejom a posypte soľou. Premiešajte a pečte v rúre na 220 °C zhruba 30 minút. 15 minút pred koncom pridajte k zemiakom klobásu, ktorú si trochu narežte, aby z nej vytekal tuk. Dajte znovu piecť na zvyšných 15 minút.

Kapustu servírujte s opečenými zemiakmi a klobásou.