Domáci hamburger

Letná sezóna je časom grilovania, preto sme pre vás pripravili návod na poctivý domáci hamburger s grilovaným hovädzím mäsom. Domáci hamburger môže byť rýchlym letným obedom alebo šťavnatou večerou.

3 hlasů
Tlačiť Tisknout
Množství
Množstvo:
2 porcie
Příprava
Príprava:
10 minút
Vaření
Varenie:
15 minút
Náročnost
Náročnosť:
snadné

Ingrediencie

Postup

Hovädzie mäso rozdeľte na dva diely a rukami vytvarujte vysoké placky veľkosti žemlí. Hovädzie placky do hamburgerov osoľte a okoreňte z oboch strán. Mäsové placky grilujte na grile z oboch strán, z každej strany 2 minúty. Za ten čas sa mäso zatiahne zvonku a vnútri zostane krásne šťavnaté. Na horúce mäso položte opečenú slaninu s plátkami čedaru, ktorý na mäse a slanine krásne povolí.

Žemle rozrežte a z vnútornej strany ich na minútku položte na gril. Chrumkavé celozrnné žemle sú pre poctivý domáci hamburger skvelou voľbou, a navyše sa chrumkavé žemle len tak ľahko nerozmočia.

Následne žemle potrite barbecue alebo inou obľúbenou omáčkou. Na omáčku položte pekinskú kapustu, potom plátky paradajky, grilované mäso so slaninou a povoleným čedarom, cibuľu, kolieska uhoriek a pridajte opäť omáčku. Teraz už len zakončite hamburger druhou polovicou žemle a spojte ho špajľou.

Domáci hamburger ihneď podávajte. Dobrú chuť.

TIPY A RADY: na spodok žemle môžete použiť akúkoľvek obľúbenú omáčku. Skvelá bude aj majonéza alebo kvalitný kečup.
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu