Domáca talianska pizza

paní Elly
pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
/data/images/recepty/motives/104/51/103_velky.webp

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka

Premiešajte sypké suroviny a potom k nim pridajte tie tekuté. Cesto dôkladne prepracujte. Bude krásne vláčne, hladké, jemné. Robot či domáca pekáreň môže urobiť prácu za vás.

Hotové cesto uložte v mise do chladničky, kde bude odpočívať 24 hodín.

Na druhý deň cesto vytiahnite, nechajte hodinu dokysnúť a ohriať na izbovú teplotu. Rozvaľkajte a rozťahajte pomocou prstov. Teraz si môžete vybrať. Vytvoriť zhruba päť až šesť kolies pizze bežných rozmerov alebo sa pustiť do detskej verzie, mini pizza koliesok s priemerom asi 10 cm.

Rozložte na plech, ktorý môžete pre istotu zľahka vymastiť olejom. Ideálne sú okrúhle plechy na pečenie pizze, ktoré sú deravé zospodu.

Pizzu potrite a ozdobte tým, čo máte radi. Vytvorte treba originál talianskou Margheritu s paradajkovým základom, mozarellou a lístkami bazalky.

Pečte v naplno vyhriatej rúre, kým nie sú okraje krásne zlatisté. Čím vyššia teplota, tým kratší čas. Talianska pizza sa pečie pri vysokej teplote zopár minút. Pri teplotách bežnej rúry, okolo 250 °C, bude pečenie trvať necelých desať minút.


Aká je ideálna teplota a nastavenie podľa typu vašej rúry nájdete v Tabuľkách pre pečenie

šipka
Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii