Celozrnná pizza

Hodnotenie receptu
(36 hlasov)

Ingrediencie

Cesto:

  • 500 g pšeničnej celozrnnej múky
  • 50 ml olivového oleja
  • 1 lyžička cukru
  • 350 ml vody
  • 2 lyžičky soli
  • 15 g čerstvého droždia

Na pizzu:

  • paradajková omáčka, syr, šunka, bazalka a ďalšie ingrediencie na ozdobenie
    pizze podľa vlastnej chuti

POSTUP:

  1. Múku nasypte do misy spolu so soľou, pridajte vodu, cukor, olej a rozdrobené droždie.
  2. Vypracujte hladké cesto a to nechajte prikryté kysnúť na teplom mieste asi 1,5 hodiny.
  3. Vykysnuté cesto rozdeľte na 2 alebo 3 diely a z každého vyvaľkajte tenkú placku.
  4. Tú preneste na plech vyložený papierom na pečenie, potrite paradajkovou omáčkou (kraje nechajte suché) a ozdobte tým, čo máte radi.
  5. Pečte v rúre na 220 °C asi 10 min., alebo kým nebudú okraje zlatisté.

Ďalšie recepty talianskej kuchyne