Valentínska pizza
Vyskúšajte rýchle a veľmi chutné cesto z kvásku. Cesto je rýchlo hotové a vy si potom môžete pizzu obložiť podľa svojich preferencií. Naša valentínska pizza je nadýchaná a mäkučká s vôňou oregana, pečených cherry paradajok a skvelou chuťou rôznych druhov syra. K valentínskemu menu nechýba červené víno ani olivy.





Ingrediencie
Postup
Do väčšej misy nalejte teplé mlieko. Pridajte kryštálový cukor a rozdrobte k nemu droždie. Misu zakryte utierkou a nechajte 15 minút na teplom mieste vzísť kvások.
Do misy s kváskom nasypte múku a soľ. Pridajte olivový olej a spracujte rukami na hladké cesto. Ak treba, pridajte počas spracovávania do cesta trochu múky.
Cesto rozvaľkajte do tvaru srdca a preneste na plech vyložený papierom na pečenie.

Paradajkový pretlak premiešajte s domácim kečupom a potrite ním celú pizzu. Posypte ju sušeným oreganom.

Teraz na pizzu rovnomerne rozložte plátkový syr a plátky mozzarelly. Pridajte kolieska cherry paradajok a na kolieska pokrájané olivy.

Pizzu dajte piecť do rúry predhriatej na 200 stupňov C v režime teplovzduch. Využiť môžete aj inteligentný program „pizza“, ktorým rúry MORA disponujú. Pečte v nižšej polohe rúry.
Po 15 minútach môžete na pizzu prisypať sušené oregano a pečte do zozlatnutia okrajov pizze. Pizzu podávajte teplú s lístkami čerstvej bazalky.
