Cuketovo-zemiakové placky

pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
/data/images/recepty/motives/263/11/cuketove-bramboraky-recept-mora.webp

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka

Olúpte si zemiaky a najemno ich nastrúhajte. Potom z nich jemne vytlačte vodu. Podobne postupujte aj s cuketou, tú však nemusíte lúpať.

Cuketu a zemiaky zmiešajte a pridajte namočené ľanové semienka, prelisovaný cesnak, soľ, čierne korenie, olej, majorán a múku. Zmes poriadne premiešajte, kým vám nevznikne kompaktná hmota, ktorá sa krásne odlepuje od misky. V prípade potreby pridajte ešte trochu múky. Záleží na množstve tekutiny v cuketách a zemiakoch. Hotovú zmes nechajte aspoň 10 minút odležať.

Potom si rozohrejte panvicu a na pár kvapkách oleja smažte placky, kým nebudú krásne zlaté.


ODPORÚČAME:

Na vyprážanie chrumkavých placiek bez pripaľovania sú ideálne indukčné varné platne v najobľúbenejšie šírke 60 cm.
▷ Nájdite svojho predajcu MORA.

Podobné recepty

šipka
Domáci kečup z paradajok
Predjedlá, chuťovky
Domáci kečup z paradajok
Sladký tekvicový koláč
Múčniky, dezerty, cukrovinky
Sladký tekvicový koláč
Banner akce
Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii