Cuketovo-zemiakové placky

Hodnotenie receptu
(28 hlasov)

Ingrediencie

  • 500 g zemiakov
  • 500 g cukety
  • 2 lyžice ľanových mletých semienok + 6 lyžíc teplej vody (alebo 1 vajce)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 4 lyžice oleja
  • 2 lyžice majoránu
  • soľ a čierne korenie
  • 5 vrchovatých lyžíc pohánkovej múky (alebo pšeničnej hladkej)

POSTUP:

Olúpte si zemiaky a najemno ich nastrúhajte. Potom z nich jemne vytlačte vodu. Podobne postupujte aj s cuketou, tú však nemusíte lúpať.

Cuketu a zemiaky zmiešajte a pridajte namočené ľanové semienka, prelisovaný cesnak, soľ, čierne korenie, olej, majorán a múku. Zmes poriadne premiešajte, kým vám nevznikne kompaktná hmota, ktorá sa krásne odlepuje od misky. V prípade potreby pridajte ešte trochu múky. Záleží na množstve tekutiny v cuketách a zemiakoch. Hotovú zmes nechajte aspoň 10 minút odležať.

Potom si rozohrejte panvicu a na pár kvapkách oleja smažte placky, kým nebudú krásne zlaté.


ODPORÚČAME:

Na vyprážanie chrumkavých placiek bez pripaľovania sú ideálne indukčné varné platne v najobľúbenejšie šírke 60 cm.
▷ Nájdite svojho predajcu MORA.

Ďalšie obľúbené zeleninové recepty

Domáci kečup z paradajok

Predjedlá, chuťovky

Domáci kečup z paradajok

Sladký tekvicový koláč

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Sladký tekvicový koláč

Domáca kyslá kapusta

Šaláty, zelenina

Domáca kyslá kapusta