Bravčové rebierka so šalátom

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

Budete potrebovať (na 4 porcie):  
  • 2 kg bravčových rebierok
  • 150 ml čierneho piva
  • 1 lyžicu červenej mletej papriky
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžicu trstinového cukru
  • 1 lyžičku sušeného cesnaku
  • soľ, čierne korenie
  • štipku mletého čili    
Na šalát:
  • 1 čínska kapusta
  • 200 g kyslej smotany
  • 2 mrkvy
  • 1 lyžicu cukru
  • 1 lyžicu citrónovej šťavy
  • soľ, čierne korenie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Čas prípravy: 40 minút
  • Čas pečenia: 4 hodiny

POSTUP:

Všetky suroviny na marinádu zmiešajte. Rebrá dajte do misy, prelejte marinádou, premiešajte a nechajte marinovať do druhého dňa. Potom ich poukladajte do pekáčika. Nalejte aj zvyšnú marinádu. Rúru predhrejte na 120 °C, použite funkciu gril. Rebierka pečte 4 hodiny.  

Kapustu nastrúhajte a dajte do misy. Pridajte očistenú a nahrubo nastrúhanú mrkvu. Premiešajte a pridajte kyslú smotanu, cukor, olej a citrónovú šťavu. Všetko premiešajte a nakoniec šalát podľa chuti osoľte a okoreňte.