Čevapčiči s domácim ajvarom

Hodnotenie receptu
(23 hlasov)

Ingrediencie

Čevapčiči

  • 0,5 kg BIO mletého hovädzieho
  • 0,5 kg BIO mletého bravčového
  • 2 väčšie červené cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • čierne korenie

Ajvar

  • 6 veľkých červených paprík
  • citrón
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ
  • čierne korenie

POSTUP:

Čevapčiči
Do veľkej misy si dajte hovädzie a bravčové mäso. Pre úžasnú chuť čevapčiči odporúčame použiť naozaj kvalitné mäso. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Osoľte, okoreňte a všetko dôkladne premiešajte, aby sa vám vytvorila dokonalá zmes na čevapčiči.

Zo zmesi vytvorte väčšie šišky, po upečení sa ich veľkosť zmenší. Šišky vložte na plech, dajte do vyhriatej rúry a pečte ich na 200 °C 60 minút.

Ajvar

Papriky si dôkladne umyte a uložte na plech a pečte v rúre na 190 °C 60 minút.

Po upečení ich vložte na 30 minút do igelitového vrecúška a zaviažte ho. Vo vrecúšku sa papriky zaparia a budú sa dať olúpať.

Po vybratí z vrecúška papriky olúpte a zbavte stonky a semienok. Olúpané papriky dajte do kastróla, pridajte olej, soľ, čierne korenie a šťavu z ½ citróna. Všetko rozmixujte tyčovým mixérom a potom priveďte do varu a varte prikryté na miernom ohni 20 minút.

V ajvare si namáčajte kúsky čevapčiči. Výborné sú s čerstvým chlebom.