Cestoviny s grilovanou paprikou a bazalkovým pestom

pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
/data/images/recepty/motives/197/71/testoviny-pecena-paprika-recept-motiv.webp

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka

POSTUP (3 porcie):
Zapnite si v rúre funkciu Gril a nastavte teplotu na 240 °C. Papriky rozštvrťte a dajte do rúry na mriežku šupkou nahor. Aby vám šťava z paprík nekvapkala na spodok rúry, vložte pod mriežku plech. Papriky v rúre grilujte približne 10 – 15 minút. Potrebujeme, aby šupka začala na paprikách černieť. Nebojte sa toho, vďaka tomu získa paprika úžasnú chuť a šupka pôjde krásne dolu. Hotové papriky vyberte z rúry, vložte do misky a zakryte potravinovou fóliou. Takto ich nechajte chvíľku odstáť, papriky sa zaparia a šupka pôjde krásne dolu.

Pokračujte cestovinami, dajte si variť osolenú vodu na cestoviny, a kým sa začne variť, pripravte si bazalkové pesto. Do mixéra dajte lístočky aj mäkké stonky bazalky, olej, soľ a slnečnicové semienka. Všetko rozmixujte do kaše. Podľa potreby pridajte soľ, pesto by malo byť trochu slanšie.

Len čo voda na cestoviny vrie, pridajte do nej cestoviny a nechajte na miernom plameni variť približne 8 minút.

Teraz je čas olúpať šupku z paprík a papriky pokrájať na menšie kúsky.

Hotové cestoviny zmiešajte s bazalkovým pestom a pridajte grilovanú papriku.

Podobné recepty

šipka
Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii