Biskupský chlebíček

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

  • 180 g masla
  • 180 g cukru krupice
  • 5 žĺtkov
  • 5 bielkov
  • 100 g hrozienok
  • 50 ml rumu
  • 60 g sušených sliviek
  • 60 g sušených marhúľ
  • 100 g mix orechov
  • 210 g špaldovej múky na poliatie
  • 90 g horkej čokolády
  • hrsť mixovaných orechov

POSTUP:

Maslo izbovej teploty si s cukrom vyšľahajte do hustej peny. Potom do peny pomaly zašľahávajte postupne žĺtky. Hrozienka si zalejte rumom a nechajte ich chvíľu odležať.  

V mise si zmiešajte nadrobno nakrájané sušené slivky, marhule, nadrobno nasekanú zmes orechov, odležané hrozienka a špaldovú múku. Všetko dôkladne premiešajte a do hotovej zmesi zapracujte vyšľahané žĺtky s maslom a cukrom.  

Bielky si vyšľahajte do hustého snehu a po častiach ho opatrne zapracujte do pripravenej zmesi.  

Len čo máte všetko zmiešané, formu si vyložte papierom na pečenie a dajte do nej pripravené cesto.  

Formu dajte do vopred vyhriatej rúry na 180 °C a pečte chlebík 50 minút. Po tom, ako je chlebíček upečený, vyklopte ho na mriežku a zložte z neho papier na pečenie. Chlebík nechajte dôkladne vychladnúť.  

Vychladený chlebíček si dajte na mriežku a pod neho plech na pečenie. Rozpusťte si čokoládu a polejte s ňou celý chlebík. Na rozpustenú čokoládu nasypte rozmixované orechy a nechajte čokoládu na chlebíku s orechmi stuhnúť.

Bezplatná zákaznícka linka
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu alebo našu značkovú predajňu?

Zobraziť mapu