Biskupský chlebíček

pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
/data/images/recepty/motives/473/50/biskupsky-chlebicek_small.webp

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka

Maslo izbovej teploty si s cukrom vyšľahajte do hustej peny. Potom do peny pomaly zašľahávajte postupne žĺtky. Hrozienka si zalejte rumom a nechajte ich chvíľu odležať.  

V mise si zmiešajte nadrobno nakrájané sušené slivky, marhule, nadrobno nasekanú zmes orechov, odležané hrozienka a špaldovú múku. Všetko dôkladne premiešajte a do hotovej zmesi zapracujte vyšľahané žĺtky s maslom a cukrom.  

Bielky si vyšľahajte do hustého snehu a po častiach ho opatrne zapracujte do pripravenej zmesi.  

Len čo máte všetko zmiešané, formu si vyložte papierom na pečenie a dajte do nej pripravené cesto.  

Formu dajte do vopred vyhriatej rúry na 180 °C a pečte chlebík 50 minút. Po tom, ako je chlebíček upečený, vyklopte ho na mriežku a zložte z neho papier na pečenie. Chlebík nechajte dôkladne vychladnúť.  

Vychladený chlebíček si dajte na mriežku a pod neho plech na pečenie. Rozpusťte si čokoládu a polejte s ňou celý chlebík. Na rozpustenú čokoládu nasypte rozmixované orechy a nechajte čokoládu na chlebíku s orechmi stuhnúť.

Podobné recepty

šipka
(Nielen) veľkonočný mazanec
Múčniky, dezerty, cukrovinky
(Nielen) veľkonočný mazanec
Veľkonočné judáše
Múčniky, dezerty, cukrovinky
Veľkonočné judáše
Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii