Biskupský chlebíček

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

  • 180 g masla
  • 180 g cukru krupice
  • 5 žĺtkov
  • 5 bielkov
  • 100 g hrozienok
  • 50 ml rumu
  • 60 g sušených sliviek
  • 60 g sušených marhúľ
  • 100 g mix orechov
  • 210 g špaldovej múky na poliatie
  • 90 g horkej čokolády
  • hrsť mixovaných orechov

POSTUP:

Maslo izbovej teploty si s cukrom vyšľahajte do hustej peny. Potom do peny pomaly zašľahávajte postupne žĺtky. Hrozienka si zalejte rumom a nechajte ich chvíľu odležať.  

V mise si zmiešajte nadrobno nakrájané sušené slivky, marhule, nadrobno nasekanú zmes orechov, odležané hrozienka a špaldovú múku. Všetko dôkladne premiešajte a do hotovej zmesi zapracujte vyšľahané žĺtky s maslom a cukrom.  

Bielky si vyšľahajte do hustého snehu a po častiach ho opatrne zapracujte do pripravenej zmesi.  

Len čo máte všetko zmiešané, formu si vyložte papierom na pečenie a dajte do nej pripravené cesto.  

Formu dajte do vopred vyhriatej rúry na 180 °C a pečte chlebík 50 minút. Po tom, ako je chlebíček upečený, vyklopte ho na mriežku a zložte z neho papier na pečenie. Chlebík nechajte dôkladne vychladnúť.  

Vychladený chlebíček si dajte na mriežku a pod neho plech na pečenie. Rozpusťte si čokoládu a polejte s ňou celý chlebík. Na rozpustenú čokoládu nasypte rozmixované orechy a nechajte čokoládu na chlebíku s orechmi stuhnúť.

Ďalšie recepty na Veľkú noc

(Nielen) veľkonočný mazanec

Múčniky, dezerty, cukrovinky

(Nielen) veľkonočný mazanec

Veľkonočné judáše

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Veľkonočné judáše

Spolu nám to šlape medaile Vajíčková nátierka

Predjedlá, chuťovky

Vajíčková nátierka

Spolu nám to šlape medaile Veľkonočná plnka

Predjedlá, chuťovky

Veľkonočná plnka