Žemľovka z croissantov

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

Potrebujete (na 4 porcie):  

  • 4 croissanty
  • 300 g jahôd
  • 3 vajcia
  • 100 g mäkkého tvarohu
  • 3 vanilkové cukry
  • maslo na vymazanie formy
  • práškový cukor na posypanie
  • Čas prípravy: 30 minút
  • Čas pečenia: 20 minút

POSTUP:

Croissanty nakrájajte alebo natrhajte na kúsky. Poukladajte ich do maslom vymazanej formy. Jahody zbavte stopiek a tie väčšie nakrájajte. Potom ich poukladajte ku croissantom.  Vajcia vyklepnite do misky a prešľahajte s vanilkovými cukrami. Postupne do nich zašľahajte tvaroh. Zmes nalejte na croissanty aj ovocie. Vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov Celzia. Po upečení ešte pocukrujte.  

Tip: Na túto dobrotu môžete použiť aj zvyšnú vianočku alebo mazanec. Ovocie pridávajte podľa chuti a sezóny.

Ďalšie sladké recepty

Malinová Panna cotta

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Malinová Panna cotta

Trubičky

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Trubičky

Sladké palacinky

Bezlepkové recepty

Sladké palacinky

Ryžový nákyp so slivkami

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Ryžový nákyp so slivkami