Malinová Panna cotta

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

  • 200 ml 33 % smotany na šľahanie
  • 100 ml 12 % smotany na varenie
  • 30 g vanilkového cukru
  • 1 l vody
  • 3 plátky želatíny
  • 100 g mrazených malín
  • mäta a čerstvé maliny na ozdobu

POSTUP:

Do menšej rajnice si nalejte smotanu na šľahanie, smotanu na varenie a vanilkový cukor. Všetko premiešajte a priveďte do varu. Potom rajnicu odstavte z platničky a nechajte chvíľku vychladnúť.  

Medzitým, čo smotana chladne, si pripravte plátky želatíny. Do misy si dajte liter vody a vložte do nej plátky želatíny, ktoré nechajte 6 minút napučať. Napučané plátky želatíny potom vyberte a vytlačte z nich prebytočnú vodu.  

Vložte ich do teplej smotany a dôkladne miešajte, kým sa všetky plátky želatíny nerozpustia.  

Formu, do ktorej budete zmes nalievať, vypláchnite v studenej vode a potom do nej nalejte pripravenú zmes. Formu so zmesou dajte do chladničky stuhnúť. Najlepšie je nechať ju do druhého dňa.  

Len čo je panna cotta zatuhnutá, pripravte si malinový preliv. Mrazené maliny si dajte do menšej rajnice a nechajte maliny rozpustiť. Potom ich nechajte chvíľu prevariť. Podľa chuti môžete pridať trochu trstinového cukru. Len čo je preliv hotový, nechajte ho vychladnúť.  

Nalejte trochu malinového prelivu na tanierik a vyklopte stuhnutú panna cottu z formy. Dobré je si okraje panna cotty trochu oddeliť od formy a formu celú ponoriť do teplej vody. Opatrne, nech sa vám voda nedostane do formy.

Ozdobte lístkami mäty a čerstvými malinami.

Bezplatná zákaznícka linka
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu alebo našu značkovú predajňu?

Zobraziť mapu