Trubičky

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

  • 1 lístkové cesto (rozvaľkané)
  • 1 žĺtok (na potretie)
  • 2 lyžice nasekaných mandlí (na posypanie)
  • 4 bielky
  • štipka soli
  • 250 g cukru krupice
  • práškový cukor (na posypanie)

POSTUP:

Lístkové cesto si pozdĺž šírky nakrájajte na 2,5 cm široké prúžky. Prúžky namotajte na formičky, poukladajte ich na plech s papierom na pečenie, potrite vyšľahaným žĺtkom a posypte nasekanými mandľami.  

Dajte ich piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 °C a pečte ich 18 minút. Po upečení hotové trubičky ihneď stiahnite z formičiek a nechajte ich vychladnúť.  

Medzi tým, ako trubičky chladnú, pripravíte si snehovú náplň. Do veľkého hrnca si dajte zhruba 3 cm vody, ktorú dáte variť. Bielky si dajte do vyššej žiaruvzdornej nádoby (vhodná je nádoba od robota) so štipkou soli. Bielky na najnižší stupeň šľahača vyšľahajte na tuhý sneh. Potom pridajte cukor, ktorý všetok do bielkov zašľahajte.  

Len čo to máte, nádobu s bielkami dajte do vriacej vody (mala by byť zhruba na 3 cm potopená) a za stáleho miešania na najnižší stupeň šľahača vo vriacej vode šľahajte sneh 20 minút. Dôležité je sneh šľahať odspodu nádoby a nenanášať si ho veľmi vysoko na steny (prichytával by sa tam).  

Počas šľahania bude sneh veľmi tuhnúť a zmenšovať svoj objem. Po 20 minútach nádobu vyberte a ešte zhruba 5 minút šľahajte, aby sneh trochu vychladol.  

Vyšľahaný sneh dajte do cukrárskeho vrecúška so zdobiacou špičkou a trubičky z každej strany naplňte snehom.  

Pri servírovaní trubičky posypte práškovým cukrom.

Bezplatná zákaznícka linka
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu alebo našu značkovú predajňu?

Zobraziť mapu