Zemiakové placky z varených zemiakov
Vonné, dozlatista opečené zemiakové placky z varených zemiakov patria k tým receptom, ktoré nikdy nesklamú. Chrumkavé navonok, jemné a nadýchané vo vnútri, s chuťou masla, čedaru a čerstvej pažítky. Tento recept na zemiakové placky je jednoduchý, rýchly a výsledok chutí skvele aj samostatne. Stačí pár surovín, trochu trpezlivosti a na panvici vznikne vôňa domova. Podávajte ako ľahkú večeru, desiatu alebo poctivú prílohu k mäsu.





Ingrediencie
Postup
Zemiaky uvarte v šupke domäkka. Po uvarení ich zbavte šupky a nastrúhajte ich nahrubo do veľkej misy.
K zemiakom nastrúhajte nahrubo čedar.

Pridajte dve vajcia.
Zmes osoľte jednou plochou lyžicou soli. Pridajte aj trošku korenia. Posypte múkou a pokrájanou čerstvou pažítkou.

Spracujte na hladké cesto. (Ak treba, pridajte ešte trochu múky.)
Cesto rozdeľte na niekoľko rovnakých dielov podľa toho, aké veľké placky chcete mať. My sme ho rozdelili na 12 dielov. Každý diel rozvaľkajte na pomúčenej doske na placku.

Placku osmažte na masle z oboch strán dozlatista.

Dobrú chuť!
