Zemiakové placky z varených zemiakov

Vonné, dozlatista opečené zemiakové placky z varených zemiakov patria k tým receptom, ktoré nikdy nesklamú. Chrumkavé navonok, jemné a nadýchané vo vnútri, s chuťou masla, čedaru a čerstvej pažítky. Tento recept na zemiakové placky je jednoduchý, rýchly a výsledok chutí skvele aj samostatne. Stačí pár surovín, trochu trpezlivosti a na panvici vznikne vôňa domova. Podávajte ako ľahkú večeru, desiatu alebo poctivú prílohu k mäsu.

MORA
3 hlasů
Tlačiť Tisknout
Luxusné zemiakové placky s čedarom a chrumkavým okrajom
Množství
Množstvo:
10 – 12 ks
Příprava
Príprava:
15 minút
Vaření
Varenie:
50 minút
Náročnost
Náročnosť:
veľmi jednoduché

Ingrediencie

Postup

Zemiaky uvarte v šupke domäkka. Po uvarení ich zbavte šupky a nastrúhajte ich nahrubo do veľkej misy. 

K zemiakom nastrúhajte nahrubo čedar. 

Najlepšie zemiakové placky z varených zemiakov a čedaru

Pridajte dve vajcia. 

Zmes osoľte jednou plochou lyžicou soli. Pridajte aj trošku korenia. Posypte múkou a pokrájanou čerstvou pažítkou. 

Miešanie cesta na zemiakové placky s čerstvou pažítkou

Spracujte na hladké cesto. (Ak treba, pridajte ešte trochu múky.)

Cesto rozdeľte na niekoľko rovnakých dielov podľa toho, aké veľké placky chcete mať. My sme ho rozdelili na 12 dielov. Každý diel rozvaľkajte na pomúčenej doske na placku. 

Vyvaľkanie placky z cesta na pomúčenej doske

Placku osmažte na masle z oboch strán dozlatista.

Smaženie zemiakovej placky na panvici dozlatista z oboch strán

Dobrú chuť!

Zemiakové placky z varených zemiakov dozlatista opečené na masle
TIPY A RADY: Zemiakové placky môžete jesť len tak – aj samotné sú veľmi chutné. Môžete ich podávať aj zrolované s ľubovoľnou náplňou.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu