Zelerová polievka

pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
/data/images/recepty/motives/551/b3/celerova-polevka_mora-recept2.webp
Množství
Množstvo:
4 porcie
Příprava
Príprava:
30 minút
Vaření
Varenie:
40 minút

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka

Zeler olúpte a nakrájajte na kocky. To isté urobte so zemiakom. Strúčik cesnaku nakrájajte na plátky, šalotku najemno.  

V hrnci nechajte rozpustiť maslo a krátko na ňom opečte šalotku. Pridajte cesnak, rascu a nechajte rozvoňať. Potom vmiešajte zeler, zemiaky, premiešajte, krátko opečte a zalejte vývarom. Osoľte, okoreňte, pridajte lístky rozmarínu a priveďte polievku do varu.  

Varte ju, kým zeler nebude mäkký. Potom polievku rozmixujte tyčovým mixérom. Slaninu nakrájajte na kocky, opečte dochrumkava a vmiešajte do polievky. Nakoniec ju podľa chuti ešte osoľte.  

Každú porciu ozdobte lyžicou ricotty a trochou sezamu. Môžete podávať s opečenou hriankou.  

Tip: Zeleninu môžete tiež predpiecť v rúre. Nakrájať, pokvapkať olejom, osoliť a vložiť do rúry. Opiecť dozlatista a potom ju pridať do vývaru a rozmixovať. Bylinky kombinujte podľa chuti. Bude sa hodiť petržlen, pažítka aj tymian.

Podobné recepty

šipka
Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii