POSTUP
Bataty a mrkvu olúpte a nakrájajte na menšie kocky. Pokvapkajte olivovým olejom, osoľte, okoreňte a pridajte rímsku rascu. Premiešajte a dajte na plech s papierom na pečenie.
Zmes dajte piecť do rúry predhriatej na 200 °C na 30 minút. Počas pečenia so zmesou párkrát premiešajte.
Medzi tým, ako sa zmes pečie, si vo väčšom hrnci rozpáľte olivový olej a nechte na ňom zosklovatieť nadrobno nakrájanú cibuľku. Po tom, ako je cibuľka hotová, pridajte k nej nadrobno nakrájaný cesnak. Chvíľu orestujte a potom odstavte zmes z plameňa.
Len čo sú bataty s mrkvou domäkka upečené, dajte ich do hrnca s cibuľkou a cesnakom. Pridajte zeleninový vývar a potom všetko za pomoci tyčového mixéra rozmixujte dohladka. Vývar alebo vodu môžete potom pridať podľa toho, ako máte radi polievky husté.
Rozmixovanú polievku dajte na zhruba 5 minút variť a potom dochuťte podľa potreby.
Na panvici si opražte zmes semienok, ktoré nasypte pri servírovaní polievky.