Mrkvovo-batatová polievka

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

  • 500 g batát
  • 500 g mrkvy
  • 1/2 lyžičky rímskej rasce
  • olivový olej na poliatie zeleniny
  • 2 lyžičky soli
  • čierne korenie
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 3 červené cibule
  • 2 lyžice olivového oleja – na smaženie cibuľky
  • 5 strúčikov cesnaku
  • zmes semienok (tekvicové, slnečnicové, píniové)

POSTUP

Bataty a mrkvu olúpte a nakrájajte na menšie kocky. Pokvapkajte olivovým olejom, osoľte, okoreňte a pridajte rímsku rascu. Premiešajte a dajte na plech s papierom na pečenie.  

Zmes dajte piecť do rúry predhriatej na 200 °C na 30 minút. Počas pečenia so zmesou párkrát premiešajte.  

Medzi tým, ako sa zmes pečie, si vo väčšom hrnci rozpáľte olivový olej a nechte na ňom zosklovatieť nadrobno nakrájanú cibuľku. Po tom, ako je cibuľka hotová, pridajte k nej nadrobno nakrájaný cesnak. Chvíľu orestujte a potom odstavte zmes z plameňa.  

Len čo sú bataty s mrkvou domäkka upečené, dajte ich do hrnca s cibuľkou a cesnakom. Pridajte zeleninový vývar a potom všetko za pomoci tyčového mixéra rozmixujte dohladka. Vývar alebo vodu môžete potom pridať podľa toho, ako máte radi polievky husté.  

Rozmixovanú polievku dajte na zhruba 5 minút variť a potom dochuťte podľa potreby.  

Na panvici si opražte zmes semienok, ktoré nasypte pri servírovaní polievky.

Bezplatná zákaznícka linka
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu alebo našu značkovú predajňu?

Zobraziť mapu