Vínna klobása

V českých domácnostiach sa na štedrovečernej tabuli okrem kapra a rezňov objavuje často aj vínna klobása, ktorá symbolizuje svojím tvarom žiariace slnko a slnovrat. Ak sa vám však každoročne stáva, že klobása praskne a nevyzerá tak úplne ukážkovo, poďte sa s nami pozrieť na starý trik, ktorý vám zaručí, že vínna klobása vám pri pečení už nikdy nepopraská. 

pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
/data/images/recepty/motives/688/d1/vinna-klobasa-recept.webp
Množství
Množstvo:
4 porcie
Příprava
Príprava:
15 minút
Vaření
Varenie:
45 minút
Náročnost
Náročnosť:
veľmi jednoduché

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka
1

Vínnu klobásu môžete piecť aj smažiť na panvici. My sa dnes pozrieme na pečenie v rúre, ktoré je počas Štedrého dňa praktickejšie. 

2

Vínne klobásy si najprv rozdeľte na potrebný počet rovnakých dielov (ideálne štyri). Klobásu rozdelíte tak, že ju v príslušnom mieste niekoľkokrát zatočíte a potom v mieste pretočenia prekrojíte nožom. 

3

Každý diel klobásy zatočte do špirály a zafixujte ju špajľami, aby držala svoj tvar pripomínajúci žiariace slnko. 

4

Do kastróla dajte variť vodu a do tejto vriacej vody opatrne ponorte na pár sekúnd postupne každú zafixovanú klobásu. 

5

Potom každú klobásu zľahka poprášte múkou a dajte piecť do rúry predhriatej na 160 stupňov Celzia. Pečte do zružovenia (približne 35 minút). Využite pečenie zhora aj zdola a klobásu počas pečenia neotáčajte. Vyvarujete sa tak prípadnému potrhaniu. Počas pečenia klobásy raz potrite rozpusteným tukom alebo výpekom. 

TIPY A RADY: kvínnej klobáse sa na Štedrý deň tradične hodí zemiakový šalát, ale pripraviť si ju takto môžete kedykoľvek počas roka so svojou obľúbenou prílohou.
Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii