Vínna klobása

V českých domácnostiach sa na štedrovečernej tabuli okrem kapra a rezňov objavuje často aj vínna klobása, ktorá symbolizuje svojím tvarom žiariace slnko a slnovrat. Ak sa vám však každoročne stáva, že klobása praskne a nevyzerá tak úplne ukážkovo, poďte sa s nami pozrieť na starý trik, ktorý vám zaručí, že vínna klobása vám pri pečení už nikdy nepopraská. 

3 hlasů
Tlačiť Tisknout
Množství
Množstvo:
4 porcie
Příprava
Príprava:
15 minút
Vaření
Varenie:
45 minút
Náročnost
Náročnosť:
veľmi jednoduché

Ingrediencie

Postup

Vínnu klobásu môžete piecť aj smažiť na panvici. My sa dnes pozrieme na pečenie v rúre, ktoré je počas Štedrého dňa praktickejšie. 

Vínne klobásy si najprv rozdeľte na potrebný počet rovnakých dielov (ideálne štyri). Klobásu rozdelíte tak, že ju v príslušnom mieste niekoľkokrát zatočíte a potom v mieste pretočenia prekrojíte nožom. 

Každý diel klobásy zatočte do špirály a zafixujte ju špajľami, aby držala svoj tvar pripomínajúci žiariace slnko. 

Do kastróla dajte variť vodu a do tejto vriacej vody opatrne ponorte na pár sekúnd postupne každú zafixovanú klobásu. 

Potom každú klobásu zľahka poprášte múkou a dajte piecť do rúry predhriatej na 160 stupňov Celzia. Pečte do zružovenia (približne 35 minút). Využite pečenie zhora aj zdola a klobásu počas pečenia neotáčajte. Vyvarujete sa tak prípadnému potrhaniu. Počas pečenia klobásy raz potrite rozpusteným tukom alebo výpekom. 

TIPY A RADY: kvínnej klobáse sa na Štedrý deň tradične hodí zemiakový šalát, ale pripraviť si ju takto môžete kedykoľvek počas roka so svojou obľúbenou prílohou.
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu