Štedrovečerná rybacia polievka

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice masla
  • 3 mrkvy
  • 1 väčšia cibuľa
  • 150 ml bieleho suchého vína
  • 3 zemiaky
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 300 g paradajkovej pasty
  • soľ
  • čierne korenie
  • 500 g lososa
  • šťava z ½ citróna
  • 2 lyžice masla
  • žemľa na krutóniky

V hrnci si rozpusťte maslo a potom k nemu pridajte olivový olej. Na rozpálenom tuku orestujte zhruba 5 minút na kocky nakrájanú mrkvu. Potom pridajte cibuľu a restujte zhruba 3 minútky.  

K hotovej zelenine nalejte biele víno a nechajte ho prevariť, aby sa vyparil všetok alkohol. Potom pridajte na kocky nakrájané zemiaky, prilejte zeleninový vývar, paradajkovú pastu a všetko osoľte, okoreňte a dôkladne premiešajte.  

Zakryte pokrievkou a varte do zmäknutia zeleniny.  

Len čo je zelenina hotová, pridajte do polievky lososa zbaveného kože, nakrájaného na väčšie kocky. Pokvapkajte šťavou z citróna, premiešajte a podľa potreby dochuťte soľou alebo citrónom.  

Pred servírovaním si na panvici rozpusťte maslo a dozlatista na ňom opečte na menšie kocky nakrájanú žemľu.  

Pri servírovaní pridajte k polievke pár krutónov.