Vianočné šľahačkové pečivo
Jemné, krehké a voňavé – presne také je šľahačkové pečivo, ktoré pripravíte behom chvíľky. Tento recept na vianočné pečivo zo šľahačky nevyžaduje zdobenie ani dlhé zrenie. Stačí pár surovín a za niekoľko minút máte hotové krehké pečivo, ktoré si zachová svoju lahodnú chuť aj niekoľko dní pred Vianocami.
Ingrediencie
Postup
Zo zmäknutého masla, múky a studenej smotany spracujte hladké cesto. S cestom sa veľmi dobre pracuje. Cesto zabalené v potravinovej fólii uložte na jednu hodinu do chladničky.
Cesto vyvaľkajte na plát strednej hrúbky a pomocou vykrajovačiek vytvarujte požadované tvary. Počas pečenia koláčiky mierne narastú, preto nie je potrebné vaľkať cesto úplne natenko.
Koláčiky pečte v rúre predhriatej na 175 stupňov približne 10 minút.
Ešte horúce koláčiky obaľte v práškovom cukre zmiešanom s cukrom vanilkovým.
Dobrú chuť!
Facebook
Twitter