Vianočné šľahačkové pečivo

Jemné, krehké a voňavé – presne také je šľahačkové pečivo, ktoré pripravíte behom chvíľky. Tento recept na vianočné pečivo zo šľahačky nevyžaduje zdobenie ani dlhé zrenie. Stačí pár surovín a za niekoľko minút máte hotové krehké pečivo, ktoré si zachová svoju lahodnú chuť aj niekoľko dní pred Vianocami.

MORA
3 hlasů
Tlačiť Tisknout
Najlepšie šľahačkové pečivo – jednoduchý recept
Množství
Množstvo:
2 plechy koláčikov
Příprava
Príprava:
10 minut
Vaření
Varenie:
10 minút
Náročnost
Náročnosť:
veľmi jednoduché

Ingrediencie

Postup

Zo zmäknutého masla, múky a studenej smotany spracujte hladké cesto. S cestom sa veľmi dobre pracuje. Cesto zabalené v potravinovej fólii uložte na jednu hodinu do chladničky.

Cesto vyvaľkajte na plát strednej hrúbky a pomocou vykrajovačiek vytvarujte požadované tvary. Počas pečenia koláčiky mierne narastú, preto nie je potrebné vaľkať cesto úplne natenko.

Vykrajovanie tvarov z cesta na šľahačkové pečivo

Koláčiky pečte v rúre predhriatej na 175 stupňov približne 10 minút. 

Plech s hviezdičkami zo šľahačkového cesta vložený do rúry MORA počas pečenia

Ešte horúce koláčiky obaľte v práškovom cukre zmiešanom s cukrom vanilkovým.

Obaľovanie horúceho šľahačkového pečiva v práškovom a vanilkovom cukre

Dobrú chuť!

Výborné šľahačkové pečivo – jednoduchá a rýchla klasika
TIPY A RADY: Ak máte radi sladké koláčiky, uberte v recepte 50 g múky a pridajte 50 g práškového cukru. Koláčiky sú chutné aj s pridaním vanilkovej arómy.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu