Příprava
Príprava:
40 minút
Vaření
Varenie:
20 minút

Ingrediencie

Postup

Zdalo sa vám odpaľované cesto ako veda? Nebojte sa a pusťte sa doň. Na jeho prípravu potrebujete len základné suroviny. Pripravíte z neho venčeky, eclairs, banániky alebo profiterolky. Jeho výhodou je, že naň môžete použiť aj slanú náplň.

Do rajnice dajte vodu a priveďte ju do varu. Pridajte maslo a nechajte ho rozpustiť. Múku zmiešajte so štipkou soli. Potom ju vsypte všetku naraz do rajnice a rýchlo miešajte, kým nevznikne guľa cesta. Keď sa na dne rajnice začne tvoriť biela vrstva, stiahnite z ohňa. Cesto nechajte trochu vychladnúť. Môžete ho dať do robota, zapnúť na najmenší stupeň a miešaním nechať chladnúť. Potom do cesta zašľahajte jedno vajce za druhým.  

Hotové cesto preložte do vrecka so zdobiacou špičkou. Na plech vyložený papierom na pečenie striekajte venčeky. Nechávajte medzi nimi vzdialenosť, pri pečení ešte narastú. Po upečení ich stiahnite z plechu a prekrojte, aby z nich unikla para.  

Pri pečení odpaľovaného cesta môžete využiť aj funkciu pary. Plech dajte do strednej časti rúry. Na spodný plech nalejte približne 200 ml vody. Pečte pri teplovzdušnom režime s pridanou parou. Pridaním pary sa jedlo na povrchu lepšie zapečie a bude chrumkavejšie.    

Z mlieka a pudingového prášku uvarte za stáleho miešania hustý krém. Zašľahajte doň cukor a tvaroh. Po vychladnutí krém preložte do zdobiaceho vrecka a ozdobte spodný diel venčekov. Pridajte ovocie a priklopte druhým dielom. Venčeky nakoniec poprášte práškovým cukrom.

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu