Slimáky z lístkového cesta s orechovou náplňou

Lístkové cesto je u nás veľmi obľúbené. Hodí sa na štrúdľu aj na iné drobné sladké pečivo. My sme pre vás pripravili domáce lístkové cesto, z ktorého si s nami môžete vyskúšať upiecť slimáky s orechovou náplňou. 

pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
/data/images/recepty/motives/694/0a/04-siiuerika.webp
Množství
Množstvo:
16 slimákov
Příprava
Príprava:
50 minút
Vaření
Varenie:
20 minút
Náročnost
Náročnosť:
náročné

Ingrediencie

šipka

Tuková časť lístkového cesta

Vodová časť lístkového cesta

Orechová náplň

Postup

šipka
1

Najprv si vytvorte tukovú časť lístkového cesta. Zmäknuté maslo jednoducho spracujete dohromady s múkou. Výsledné tukové cesto dajte vychladiť na hodinku do chladničky.

2

Vodovú časť vytvorte tak, že zmiešate a spracujete dohladka múku, olej, ocot, rum, žĺtky, teplú vodu a štipku soli. Aj túto časť cesta dajte na hodinku do chladničky.

3

Teraz prišiel čas rozvaľkať obe vychladené časti cesta. Tukovú časť aj vodovú časť rozvaľkajte samostatne na obdĺžnik. Tukovú časť je dobré vložiť medzi dva hárky papiera na pečenie pre jednoduchšie rozvaľkanie. Obe časti položte na seba a spolu rozvaľkajte na jedno lístkové cesto. Po rozvaľkaní cesto preložte a znovu rozvaľkajte. Lístkové cesto preložte a rozvaľkajte aspoň trikrát. Zložené cesto dajte na noc do chladničky. 

4

V deň pečenia lístkového cesta si pripravte orechovú náplň. Zmiešajte mleté vlašské orechy, cukor, žĺtok, lyžičku škorice, lyžicu mascarpone a zmäknuté maslo. Náplň dajte na 20 minút do chladničky, aby sa studená lepšie roztierala na lístkové cesto. 

5

Lístkové cesto vyberte odpočinuté z chladničky a rozvaľkajte na obdĺžnik. Na cesto rovnomerne rozotrite orechovú náplň.

6

Zarolujte a ostrým nožom krájajte hrubšie slimáky. Ukladajte ich s rozostupmi na plech vyložený papierom na pečenie. Každého slimáka potrite jemne rozšľahaným vajíčkom

7

Pečte do zozlatnutia povrchu lístkového cesta. Nebojte sa slimáky z lístkového cesta piecť pri 200 stupňoch C.

8

Dobrú chuť! 

TIPY A RADY: lístkové cesto treba udržiavať studené. Odporúčame vo fáze rozvaľkania a zloženia, ktorá sa aspoň trikrát opakuje, uložiť cesto vždy na nejaký čas do chladničky.
Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii