Škoricové slimáky

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

Potrebujete (na 30 kúskov):  
  • Na cesto:
  • 150 g hladkej múky
  • 150 g polohrubej múky
  • 130 ml plnotučného mlieka
  • ½ kocky droždia
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok
  • 70 g zmäknutého masla
  • 50 g cukru
  • štipku soli  
Na dokončenie:
  • 150 g trstinového cukru
  • 1 lyžicu mletej škorice
  • 50 g masla
  • 1 vajce na potretie

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Čas kysnutia: 1 hodina
  • Čas pečenia: 15 minút  

POSTUP:

Mlieko zahrejte, rozdrobte doň droždie a pridajte po lyžičke múky a cukru. Na teplom mieste nechajte vzísť kvások. Medzitým do misy preosejte obe múky. Primiešajte cukor a soľ. Pridajte zmäknuté maslo, vajce a žĺtok. Nakoniec do misy vlejte kvások. Cesto dôkladne prepracujte. Hotový bochník cesta poprášte múkou a prikryte utierkou. Nechajte kysnúť na teplom mieste asi hodinku alebo do chvíle, kým nezdvojnásobí svoj objem.  

Medzitým premiešajte cukor so škoricou. Maslo nechajte rozpustiť. Vykysnuté cesto rozdeľte na dva diely. Každý vyvaľkajte do tvaru obdĺžnika. Oba potrite rozpusteným maslom. Potom posypte škoricovým cukrom a potom od dlhšej strany zatočte ako roládu. Oba potom nakrájajte na plátky a skladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Takto pripravené slimáky potrite rozšľahaným vajcom. Pečte ich 15 až 20 minút v rúre predhriatej na 180 °C.

Ďalšie recepty na múčniky

Halloweensky čokoládový cupcake

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Halloweensky čokoládový cupcake

Venčeky z odpaľovaného cesta

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Venčeky z odpaľovaného cesta

Kysnuté orechové rožteky

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Kysnuté orechové rožteky