Škoricové slimáky

pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
/data/images/recepty/motives/616/e3/mora-recept-sneci.jpg
Příprava
Príprava:
30 minút
Vaření
Varenie:
15 minút

Ingrediencie

šipka

Na cesto:

Na dokončenie:

Postup

šipka

Mlieko zahrejte, rozdrobte doň droždie a pridajte po lyžičke múky a cukru. Na teplom mieste nechajte vzísť kvások. Medzitým do misy preosejte obe múky. Primiešajte cukor a soľ. Pridajte zmäknuté maslo, vajce a žĺtok. Nakoniec do misy vlejte kvások. Cesto dôkladne prepracujte. Hotový bochník cesta poprášte múkou a prikryte utierkou. Nechajte kysnúť na teplom mieste asi hodinku alebo do chvíle, kým nezdvojnásobí svoj objem.  

Medzitým premiešajte cukor so škoricou. Maslo nechajte rozpustiť. Vykysnuté cesto rozdeľte na dva diely. Každý vyvaľkajte do tvaru obdĺžnika. Oba potrite rozpusteným maslom. Potom posypte škoricovým cukrom a potom od dlhšej strany zatočte ako roládu. Oba potom nakrájajte na plátky a skladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Takto pripravené slimáky potrite rozšľahaným vajcom. Pečte ich 15 až 20 minút v rúre predhriatej na 180 °C.

Podobné recepty

šipka
Halloweensky čokoládový cupcake
Múčniky, dezerty, cukrovinky
Halloweensky čokoládový cupcake
20 minút
pomlčka
Jablková štrúdľa z celozrnnej špaldovej múky
Múčniky, dezerty, cukrovinky
Jablková štrúdľa z celozrnnej špaldovej múky

Medzi múčnikmi u nás na jeseň jasne vedie jablčná štrúdľa. V dnešnom recepte nájdete recept na celozrnné cesto, ktoré nepraská a má výbornú chuť vďaka spojeniu kokosového oleja s tradičným maslom. 

1 závin
pomlčka
25 minút
pomlčka
ľahké
Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii