Halloweensky čokoládový cupcake

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

Potrebujete (na 12 kúskov):  
  • Na cesto:
  • 250 g polohrubej múky
  • 2 vajcia
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžicu kakaa
  • 100 g trstinového cukru
  • 150 ml kefíru
  • 100 ml oleja
  • 1 tabuľku tmavej čokolády  
Na dokončenie:
  • 250 g mascarpone
  • 150 g tekvicového pyré
  • 100 g bielej čokolády
  • trochu bielkovej polevy
  • trochu rozpustenej čokolády
  • Čas prípravy: 30 minút
  • Čas pečenia: 20 minút  

POSTUP:

V mise vyšľahajte vajcia s cukrom. Pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao. Prilejte kefír, olej a vyšľahajte hladké cesto. Potom doň vmiešajte nasekanú čokoládu. Plech na muffiny vyložte papierovými košíčkami alebo vymažte maslom a vysypte hrubou múkou. Potom prilievajte cesto, asi tak do dvoch tretín vyššej formy. Koláčiky pečte 15 až 20 minút v rúre predhriatej na 180 °C.  

Medzitým si pripravte krém. Mascarpone vyšľahajte s rozpustenou čokoládou. Potom do krému zašľahajte tekvicové pyré. Dajte ho do zdobiaceho vrecúška s ozdobnou špičkou. Krémom ozdobte vychladnuté koláčiky. Oči vytvorte z bielkovej polevy a čokolády.