Veľkonočné muffiny s čokoládou

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

Na muffiny

  • 160 g hladkej špaldovej múky 
  • 130 g trstinového cukru (môže byť kryštálový cukor)
  • 6 g kypriaceho prášku
  • 60 ml oleja
  • 2 lyžice bieleho jogurtu
  • 4 lyžice mlieka
  • 2 vajcia
  • štipka mletej vanilky
  • 1 vrchovatá lyžica kakaa
  • 20 g vašej obľúbenej čokolády nastrúhanej alebo rozmixovanej na prach
  • nastrúhaná stredne veľká mrkva

Na krém

  • 150 g vysokopercentnej čokolády
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 4 lyžice kryštálového cukru
  • 250 g mascarpone

POSTUP:

Múku, cukor, kypriaci prášok s lyžicou kakaa a štipkou mletej vanilky dôkladne premiešajte vo veľkej mise. K sypkým surovinám pridajte vajce, olej, jogurt, mlieko a znovu premiešajte. Do zmesi pridajte čokoládu a nastrúhanú mrkvu. Cestom, ktoré je pomerne husté, môžete teraz rovnomerne naplniť muffinové košíčky. Muffiny pečte 15 minút v rúre predhriatej na 170 °C. Upečené muffiny nechajte vychladnúť. Vďaka nastrúhanej mrkve sú muffiny dokonale vláčne.

Čokoládu nalámte na kúsky a nechajte ju rozpustiť spolu so smotanou vo vodnom kúpeli. Smotanu prilievajte postupne. Čokoládový základ dajte vychladiť do chladničky. Nakoniec všľahajte cukor a mascarpone a je to hotové!