Vajíčková tlačenka so špenátom

pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
/data/images/recepty/motives/477/d1/vajickova-tlacenka-2_small_cut.webp

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka

Vajíčka vložte do menšieho hrnca so studenou vodou a dajte ich variť. Len čo začne vrieť voda, znížte plameň a varte ich 8 minút. Varené vajíčka schlaďte v studenej vode a olúpte ich.  

Do panvice si dajte zhruba pol naberačky vody a nechajte na ňom spariť čerstvý špenát. Len čo špenát zmäkne, zložte ho z plameňa a prepláchnite studenou vodou. Zlejte z neho čo najväčšie množstvo vody a nakrájajte ho nadrobno.  

V mise si zmiešajte: naloženú zeleninu bez nálevu, majonézu, na drobné kocky nakrájaný syr, krájaný špenát, soľ a čierne korenie. Nechajte chvíľu odležať a medzitým si pripravte želatínu podľa návodu.  

Len čo máte hotovú želatínu, prilejte ju k už namiešanej zmesi. Všetko dôkladne premiešajte a v prípade potreby dochuťte soľou, čiernym korením alebo trochou nálevu zo zeleniny.  

Formu si vyložte potravinovou fóliou a nalejte do nej trochu zmesi. Na zmes poukladajte varené vajíčka a nalejte na ne zvyšok zmesi. Zarovnajte a dajte stuhnúť do chladničky najlepšie do druhého dňa.  

Na druhý deň je tlačenka pekne stuhnutá a drží dobre pohromade.  

Podávajte s čerstvým chlebom alebo samotné.  

Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii