Vajíčková tlačenka so špenátom

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

  • 5 vajíčok
  • 100 g syra
  • 420 ml majonézy
  • 330 g naloženej zeleninovej zmesi do šalátu
  • 150 g čerstvého špenátu
  • 1 vrecúško želatíny do vajíčkových rolád
  • 300 ml vody
  • ½ lyžičky soli
  • trochu čierneho korenia
  • potravinová fólia
  • forma 30 × 10 × 7 cm

POSTUP:

Vajíčka vložte do menšieho hrnca so studenou vodou a dajte ich variť. Len čo začne vrieť voda, znížte plameň a varte ich 8 minút. Varené vajíčka schlaďte v studenej vode a olúpte ich.  

Do panvice si dajte zhruba pol naberačky vody a nechajte na ňom spariť čerstvý špenát. Len čo špenát zmäkne, zložte ho z plameňa a prepláchnite studenou vodou. Zlejte z neho čo najväčšie množstvo vody a nakrájajte ho nadrobno.  

V mise si zmiešajte: naloženú zeleninu bez nálevu, majonézu, na drobné kocky nakrájaný syr, krájaný špenát, soľ a čierne korenie. Nechajte chvíľu odležať a medzitým si pripravte želatínu podľa návodu.  

Len čo máte hotovú želatínu, prilejte ju k už namiešanej zmesi. Všetko dôkladne premiešajte a v prípade potreby dochuťte soľou, čiernym korením alebo trochou nálevu zo zeleniny.  

Formu si vyložte potravinovou fóliou a nalejte do nej trochu zmesi. Na zmes poukladajte varené vajíčka a nalejte na ne zvyšok zmesi. Zarovnajte a dajte stuhnúť do chladničky najlepšie do druhého dňa.  

Na druhý deň je tlačenka pekne stuhnutá a drží dobre pohromade.  

Podávajte s čerstvým chlebom alebo samotné.  

Ďalšie špenátové recepty