Trhanec s domácim slivkovým lekvárom

Mária Grichová
447 hlasů
Tlačiť Tisknout
Trhanec s domácim slivkovým lekvárom

Ingrediencie

Postup

Postup na lekvár:

Sušené slivky si nakrájame na menšie kúsky a spolu s džúsom, cukrom a škoricou privedieme do varu. Pravidelne miešame a počkáme, kým slivky nezmäknú (cca 10-15 min.). Na záver pridáme rum a odstavíme. Ešte teplé rozmixujeme ponorným mixérom na hladký krém. Lekvár je vhodné podávať aj na palacinky, lievance, vianočku a pod.  

Postup na trhanec:

Žĺtka zmiešame s cukrom do hladkej peny. Bielka si odložíme a na záver z nich vyšľaháme tuhý sneh so štipkou soli. Do zmesi žĺtok a cukru postupne pridávame preosiatu hladkú múku a mlieko. Do tejto zmesi pridáme ručne lopatkou tuhý sneh. Pripravíme si panvicu (čím väčšia tým lepšie) a rozpustíme si na nej maslo spolu s olejom (samotné maslo by sa prepálilo). Na panvicu vyleje zmes do výšky max. 1 cm a jednu stranu necháme piecť ako palacinku. Následne otočíme a potrháme na panvici vareškou a snažíme sa opiecť kúsky z každej strany. Ak sú už pevné avšak ešte nie upečené, posypeme ich práškovým cukrom a necháme skaramelizovať dozlatista.

Trhanec naservírujeme na tanier a prelejeme pripraveným slivkovym lekvárom.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu