„Špaldobábováčik“

Jana M.
544 hlasů
Tlačiť Tisknout
„Špaldobábováčik“

Ingrediencie

Postup

Do mixéra pridáme všetkých 6 bielok oddelených od žĺtka a 250 g práškového cukru, poriadne vymiešame. Následne do tejto hmoty pridáme všetkých 6 žĺtkov a taktiež spolu vymiešame. Pomaly pridáme spolu olej a vodu a primiešavame všetku špaldovú múku spolu s 1/2 kypriaceho prášku.

Všetko krásne vymiešame do krásneho cesta a potom už podľa svojho gusta (chuti) - ja pridávam nasekané orechy, horkú čokoládu, želé cukríky, prípadne sušené ovocie (slivky, marhule). Na čo mate proste chuť. Všetku tu hmotu vymiešam už len z vareškou a vylejeme do vymasteného a mukou osiateho plechu na Špaldobabovečku.

Pečiem na 180 °C cca 35-40min. Záleží od rúry, ja mam teplovzdušnú a bábovka je krásne nadýchaná a hlavne chutná. Po vyhladnutí ju ozdobím zvrchu horkou čokoládou, posypem nasekanými orechmi a nejakým sladučkým ovocím, tak teda dobru chuť všetkým. 

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu