„Špaldobábováčik“

Jana M.
pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
„Špaldobábováčik“

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka

Do mixéra pridáme všetkých 6 bielok oddelených od žĺtka a 250 g práškového cukru, poriadne vymiešame. Následne do tejto hmoty pridáme všetkých 6 žĺtkov a taktiež spolu vymiešame. Pomaly pridáme spolu olej a vodu a primiešavame všetku špaldovú múku spolu s 1/2 kypriaceho prášku.

Všetko krásne vymiešame do krásneho cesta a potom už podľa svojho gusta (chuti) - ja pridávam nasekané orechy, horkú čokoládu, želé cukríky, prípadne sušené ovocie (slivky, marhule). Na čo mate proste chuť. Všetku tu hmotu vymiešam už len z vareškou a vylejeme do vymasteného a mukou osiateho plechu na Špaldobabovečku.

Pečiem na 180 °C cca 35-40min. Záleží od rúry, ja mam teplovzdušnú a bábovka je krásne nadýchaná a hlavne chutná. Po vyhladnutí ju ozdobím zvrchu horkou čokoládou, posypem nasekanými orechmi a nejakým sladučkým ovocím, tak teda dobru chuť všetkým. 

Podobné recepty

šipka
Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii