Množství
Množstvo:
6 - 12 porcií
Příprava
Príprava:
60 minút
Náročnost
Náročnosť:
jednoduché

Ingrediencie

Na pečený korpus:

Na krém so želatínou a ovocné želé:

Postup

  1. Do veľkej misy nasypte všetku hladkú múku s cukrom, pridajte olej, vodu a štyri žĺtky. Hutnú zmes sa snažte dobre premiešať do hladkej zmesi.
  2. Vaječné bielky vyšľahajte do tuhého snehu a opatrne ho vmiešajte do hladkej korpusovej zmesi.
  3. Korpus pečte vo forme veľkej 24 cm podľa skúseností s vašou rúrou približne pri 175 stupňoch Celzia 20 minút. Špajľou vyskúšajte, či je korpus hotový.
  4. Korpus nechajte vychladnúť v rúre na vytiahnutej mriežke.
  5. Vezmite si veľkú misu na krém. Tvaroh dobre premiešajte s práškovým cukrom.
  6. Plátkovú želatínu namočte do studenej vody a nechajte ju tak, kým nenapučí.
  7. 80 ml smotany na šľahanie zahrejte v rajnici a opatrne v nej rozpusťte napučanú želatínu. Pridajte vymiešaný tvaroh s cukrom a dobre premiešajte. 170 ml smotany na šľahanie vyšľahajte na šľahačku a pridajte do hladkého krému.
  8. Krém navŕšte na vychladený korpus do formy a dajte na hodinu vychladiť do chladničky.
  9. Na tvarohový želatínový krém nakrájajte kúsky obľúbeného čerstvého ovocia. Ovocie môže byť aj na sebe.
  10. Podľa návodu na obale si pripravte želé. Teplé želé nalejte na ovocie a celú hotovú tortu dajte vychladiť.

Pripravte si veľkú misu a nasypte do nej všetku hladkú múku s cukrom, pridajte olej, vodu a štyri žĺtky. Hutnú zmes sa snažte dobre premiešať do krásne hladkej zmesi.

Vaječné bielky vyšľahajte na tuhý sneh a následne ho opatrne vmiešajte do hladkej korpusovej zmesi.

Korpus pečte vo forme veľkej 24 cm podľa skúseností s vašou rúrou približne pri 175 stupňoch Celzia 20 minút. Špajľou vyskúšajte, či je korpus hotový.

Korpus nechajte vychladnúť v rúre na vytiahnutej mriežke.

Vezmite si ďalšiu veľkú misu, tentoraz na krém. Tvaroh dobre premiešajte s práškovým cukrom.

Plátkovú želatínu namočte do studenej vody a nechajte ju tak, kým nenapučí.

80 ml smotany na šľahanie zahrejte v rajnici a opatrne v nej rozpusťte napučanú želatínu. Pridajte vymiešaný tvaroh s cukrom a dobre premiešajte. 170 ml smotany na šľahanie vyšľahajte do šľahačky a pridajte do hladkého krému.

Krém navŕšte na vychladený korpus do formy a dajte na hodinu vychladiť do chladničky.

Na tvarohový želatínový krém nakrájajte kúsky obľúbeného čerstvého ovocia. Ovocie môže byť aj na sebe. Použiť môžete čerstvé jahody ako v našom recepte, čučoriedky alebo napríklad ríbezle. Zmienené ovocie môžete aj ľubovoľne kombinovať.

Podľa návodu na obale si pripravte želé. Teplé želé nalejte na ovocie a celú hotovú tortu dajte vychladiť.

Tipy a rady na záver

Skúste niekedy vychladený korpus potrieť domácou ovocnou marmeládou a potom nanášajte tvarohovo-smotanový krém atď. podľa postupu.

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu