Tofu v citrónovej marináde s kešu a grilovanou zeleninou

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

Na marinádu:
  • trochu olivového oleja
  • čajová lyžička mletého korenia „štyroch farieb“
  • čajová lyžička mletého sušeného cesnaku
  • polievková lyžica citrónovej šťavy
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
Ostatné:
  • Kešu natural
  • Ryža či príloha podľa chuti
  • Olivový olej
  • Papriku
  • Brokolicu
  • Čierny sezam
  • Čerstvá petržlen
 

POSTUP:

Všetko zmiešame a do marinády naložíme biele tofu nakrájané na kocky (1 tofu = 180 g) Min. 30 minút necháme postáť 

Medzičasom na olivovom oleji orestujeme na tenko nakrájané papriky a na konci pridáme blanšírovanú brokolicu.   

Následne orestujeme tofu dozlatista.

Na konci pridáme kešu natural. Podávať môžeme s ryžou (ale aj inou prílohou).

Ozdobíme čiernym sezamom a čerstvým petržlenom.

Ďalšie zdravé recepty

Cuketové placky

Šaláty, zelenina

Cuketové placky

Müsli tyčinky

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Müsli tyčinky