Tekvicové sušienky z ovsených vločiek
Voňavé, vláčne a dokonale maslové tekvicové sušienky patria k najobľúbenejším jesenným receptom. Spájajú jemnú chuť tekvicového pyré, ovsených vločiek a orechov s vôňou škorice a muškátového orieška. Každé sústo je mäkké, krehké a doslova sa rozplýva na jazyku. Tento recept na tekvicové sušienky je jednoduchý, rýchly a nádherne prevonia celý domov. Upečte si ich k popoludňajšej káve alebo ako sladké pohladenie počas chladných dní.





Ingrediencie
Postup
Z tekvice si pripravte pyré. Stačí kocky tekvice dusiť pod pokrievkou v rajnici v troche vody. Tekvica bude uvarená, mäkká približne za 15 minút. Uvarenú tekvicu rozmixujte tyčovým mixérom na pyré. Nechajte ho vychladnúť.

Vo väčšej mise vyšľahajte zmäknuté maslo s vajcom. Pridajte pyré a zašľahajte ho tiež.

K tekvicovému základu nasypte pomleté orechy, zľahka pomleté ovsené vločky, trstinový cukor a 100 g múky. Dobre premiešajte. Pridajte jedlú sódu, štipku soli a korenie podľa chuti. Muškátový oriešok nastrúhajte. Premiešajte.

Pridajte ďalších 100 g múky a rukami spracujte hladké cesto. Pokiaľ sa cesto lepí, pridajte o trochu viac múky.

Cesto dajte na 15 minút odležať do chladničky. Medzitým si predhrejte rúru na 175 stupňov.
Z vychladeného cesta tvorte rovnomerné guľky. Veľkosť závisí od toho, aké veľké chcete sušienky mať. Každú guľku na plechu roztlačte pomocou vidličky.

Sušienky pečte 15 minút do ľahučkého zružovenia povrchu.

Dobrú chuť!
