Tekvicové rizoto

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

  • 3 lyžice olivového oleja
  • 250 g ryže Arborio
  • 1,2 l vývaru
  • 1 červená cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • pohár bieleho suchého vína
  • 1 vetvička šalvie
  • 400 g tekvice
  • soľ
  • čierne korenie
  • 80 g syra Parmigiano reggiano
  • 50 g masla

POSTUP:

V hrnci rozohrejte olivový olej a orestujte na ňom červenú cibuľu. Hneď ako začne cibuľa zlatnúť, pridajte prelisovaný cesnak a len krátko restujte, nechajte ho rozvoňať. Potom pridajte ryžu a dôkladne miešajte, kým do ryže nevsiakne všetok tuk.  

Hneď ako sa začne ryža lepiť na dno hrnca, je čas pridať pohár vína. Premiešajte a počkajte, kým sa neodparí všetok alkohol.  

Do takto pripravenej ryže nalejte vývar, pridajte vetvičku šalvie, osoľte a okoreňte. Pridajte na kúsky nakrájanú tekvicu a pomaly varte, kým sa ryža s tekvicou neuvarí. Ak to bude potrebné, pridajte ešte trochu vývaru. Na konci varenia by malo byť rizoto trochu redšie.  

Na záver primiešajte maslo a nadrobno nastrúhaný syr Parmigiano Reggino.  

Pri servírovaní ozdobte plátkami syra a lístkami šalvie.