Tekvicové muffiny s orechmi

Nadýchané, voňavé a dokonale vláčne – presne tak chutia tekvicové muffiny, ktoré prevoňajú vašu kuchyňu škoricou a medom. Kombinácia tekvice Hokkaidó, tvarohu a orechov dodáva cestu jemnosť aj výživnú hodnotu. Tento recept na tekvicové muffiny je jednoduchý, rýchly a zvládne ho naozaj každý. Ideálny jesenný dezert, ktorý si môžete ozdobiť krémom z mascarpone alebo si ho vychutnať len tak ku káve.

MORA
3 hlasů
Tlačiť Tisknout
Vláčne tekvicové muffiny ozdobené krémom z mascarpone
Množství
Množstvo:
12 muffinov
Příprava
Príprava:
15 minút
Vaření
Varenie:
15 minút
Náročnost
Náročnosť:
veľmi jednoduché

Ingrediencie

Postup

Tekvicu, ktorú ste zbavili šupky, nastrúhajte na jemnom strúhadle. Pridajte najemno nasekané vlašské orechy, špaldovú múku, trstinový cukor, prášok do pečiva a škoricu podľa chuti. 

Ďalej pridajte ešte dve vajcia, tvaroh a rozpustený kokosový olej. 

Ingrediencie dobre premiešajte.

Miešanie tekvicovej zmesi so špaldovou múkou a cukrom

Do tekvicovej zmesi vmiešajte na záver ešte med. 

Muffiny z tekvice Hokkaidó s medom a vlašskými orechmi

Rúru predhrejte na 175 stupňov.

Tekvicovou zmesou naplňte pripravené papierové košíčky a dajte ich piecť na 15 minút.

Plnenie papierových košíčkov tekvicovým cestom

Že sú muffiny hotové, napovie zozlatnutie povrchu.

Muffiny s tekvicou a tvarohom podávané ku káve

Vychladené extra vláčne muffiny môžete ozdobiť tak, ako sa vám páči.

Muffiny z tekvice servírované s jesennou výzdobou

Dobrú chuť!

Domáce tekvicové muffiny – vláčne, nadýchané a maslové
TIPY A RADY: Pripravte si na muffiny superrýchly škoricový krém, ktorý získate vyšľahaním tvarohu a mascarpone v pomere 1 : 1. Do krému zašľahajte práškový cukor zmiešaný so škoricou.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu