Tekvicové muffiny s orechmi
Nadýchané, voňavé a dokonale vláčne – presne tak chutia tekvicové muffiny, ktoré prevoňajú vašu kuchyňu škoricou a medom. Kombinácia tekvice Hokkaidó, tvarohu a orechov dodáva cestu jemnosť aj výživnú hodnotu. Tento recept na tekvicové muffiny je jednoduchý, rýchly a zvládne ho naozaj každý. Ideálny jesenný dezert, ktorý si môžete ozdobiť krémom z mascarpone alebo si ho vychutnať len tak ku káve.
Ingrediencie
Postup
Tekvicu, ktorú ste zbavili šupky, nastrúhajte na jemnom strúhadle. Pridajte najemno nasekané vlašské orechy, špaldovú múku, trstinový cukor, prášok do pečiva a škoricu podľa chuti.
Ďalej pridajte ešte dve vajcia, tvaroh a rozpustený kokosový olej.
Ingrediencie dobre premiešajte.
Do tekvicovej zmesi vmiešajte na záver ešte med.
Rúru predhrejte na 175 stupňov.
Tekvicovou zmesou naplňte pripravené papierové košíčky a dajte ich piecť na 15 minút.
Že sú muffiny hotové, napovie zozlatnutie povrchu.
Vychladené extra vláčne muffiny môžete ozdobiť tak, ako sa vám páči.
Dobrú chuť!
Facebook
Twitter