Špekáčikový guláš

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

  • 50 g masti
  • 2 veľké cibule
  • 6 špekáčikov
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • 2 l vývaru
  • 1 lyžička rasce
  • 1 lyžička majoránu
  • 400 g zemiakov
  • ¼ staršieho chleba
  • soľ
  • čierne korenie
  • chlieb na podávanie
  • nasekaný petržlen

POSTUP:

V hrnci si rozpustite masť a zľahka na nej orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu. Tesne pred tým, ako bude cibuľa hotová, pridajte na kocky nakrájané a olúpané špekáčiky. Špekáčiky s cibuľou nechajte restovať, pokiaľ nebude cibuľka zlatistá. Potom pridajte pretlačený cesnak a sladkú papriku. Všetko dokopy krátko orestujte a podlejte vývarom. Pridajte rascu, majorán, na kocky nakrájané zemiaky a nechajte variť, kým nebudú zemiaky hotové. Akonáhle budú zemiaky uvarené, odoberte z gulášu približne pohár vody a pridajte doň nadrobno nasekané vnútro starého chleba. Rozmixujte tyčovým mixérom a nalejte späť do hrnca, premiešajte a nechajte krátko povariť. Osoľte a okoreňte podľa chuti.

Podávajte s čerstvým chlebom a nasekanou petržlenovou vňaťou.

Bezplatná zákaznícka linka
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu alebo našu značkovú predajňu?

Zobraziť mapu