Ingrediencie

Postup

Špekáčiky olúpte a nakrájajte na kolieska alebo na kocky. Cibuľu nakrájajte nadrobno. Zemiaky olúpte a nakrájajte na stredne veľké kocky. V hrnci si rozpustite masť a zľahka na nej orestujte nakrájanú cibuľu. Tesne pred tým, než cibuľa zosklovatí, pridajte špekáčiky. Špekáčiky nechajte s cibuľou opekať, kým nebude cibuľka zlatistá. Ďalej pridajte prelisovaný cesnak a sladkú papriku.

 

Zmes len krátko orestujte a podlejte vývarom. Pridajte rascu, majorán, nakrájané zemiaky a všetko nechajte variť približne 20 minút, kým zemiaky nebudú varené. Akonáhle sú zemiaky uvarené, odoberte si zhruba pohár vody z guláša a pridajte do nej nadrobené vnútro starého chleba (bez kôrky). Odobraný guláš s chlebom rozmixujte tyčovým mixérom a nalejte späť do hrnca. Chlebom sa špekáčikový guláš zahustí. Všetko premiešajte a nechajte ešte krátko povariť. Osoľte a okoreňte podľa chuti.

Podávajte s čerstvým chlebom a nasekanou petržlenovou vňaťou.

 

S chuťou špekáčikového guláša sa môžete vyhrať. Ak máte radi pikantný guláš, môžete použiť pálivú papriku. Zaujímavú chuť tomuto pokrmu dodá paprika údená.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu