Špekáčikový guláš

pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
/data/images/recepty/motives/521/79/burtgulas2_recept-mora.webp

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka

Špekáčiky olúpte a nakrájajte na kolieska alebo na kocky. Cibuľu nakrájajte nadrobno. Zemiaky olúpte a nakrájajte na stredne veľké kocky. V hrnci si rozpustite masť a zľahka na nej orestujte nakrájanú cibuľu. Tesne pred tým, než cibuľa zosklovatí, pridajte špekáčiky. Špekáčiky nechajte s cibuľou opekať, kým nebude cibuľka zlatistá. Ďalej pridajte prelisovaný cesnak a sladkú papriku.

 

Zmes len krátko orestujte a podlejte vývarom. Pridajte rascu, majorán, nakrájané zemiaky a všetko nechajte variť približne 20 minút, kým zemiaky nebudú varené. Akonáhle sú zemiaky uvarené, odoberte si zhruba pohár vody z guláša a pridajte do nej nadrobené vnútro starého chleba (bez kôrky). Odobraný guláš s chlebom rozmixujte tyčovým mixérom a nalejte späť do hrnca. Chlebom sa špekáčikový guláš zahustí. Všetko premiešajte a nechajte ešte krátko povariť. Osoľte a okoreňte podľa chuti.

Podávajte s čerstvým chlebom a nasekanou petržlenovou vňaťou.

 

S chuťou špekáčikového guláša sa môžete vyhrať. Ak máte radi pikantný guláš, môžete použiť pálivú papriku. Zaujímavú chuť tomuto pokrmu dodá paprika údená.

Podobné recepty

šipka
Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii