Domáca plnená sekaná

pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
/data/images/recepty/motives/334/89/plnena-sekana-mora-recept.webp

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka

Hovädzie a bravčové mäso zmiešajte dohromady. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu, vajíčka, olivový olej, majorán, soľ, čierne korenie a strúhanku. Všetko dôkladne zmiešajte.

Strúhanku pridajte až nakoniec, podľa toho, aká bude zmes riedka. Musí vám vzniknúť pekne hustá zmes, aby sa z nej dal vytvarovať valček, ktorý sa pri pečení nerozpadne.

Len čo máte krásnu zmes na sekanú, dajte si zhruba štvrtinu na dno nádoby na pečenie, na zmes poukladajte olúpané varené vajcia, párok a kyslú uhorku. Potom pridajte zvyšok zmesi a vytvarujte ju do valčeka. Rukami ju poriadne postláčajte, aby sa spevnila a neboli v nej trhliny. Takto pripravenú sekanú potrite olivovým olejom a pečte v rúre vopred vyhriatej na 200 °C 2 hodiny.

Podávajte s varenými zemiakmi, zemiakovou kašou alebo čerstvým pečeným chlebom.

Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii