Špagety carbonara

Hľadáte v poslednom mesiaci pred Vianocami nejaký odľahčený recept? Skúste s nami dnes pripraviť cestoviny carbonara. Hotové ich budete mať raz-dva.

pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
/data/images/recepty/motives/682/9c/carbonara-mora.webp
Množství
Množstvo:
4 porcie
Příprava
Príprava:
10 minút
Vaření
Varenie:
20 minút
Náročnost
Náročnosť:
veľmi jednoduché

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka
1

Dajte variť cestoviny do osolenej vody a nechajte ich variť podľa času uvedeného na obale.

2

Kým sa cestoviny uvaria, nakrájajte slaninu na kocky a opečte ju v hlbokej panvici na troche olivového oleja. Keď bude opečená, zložte panvicu z platničky.

3

Na jemnom strúhadle nastrúhajte syr.

4

Z uvarených cestovín odoberte jeden hrnček vody bokom. Približne 100 ml vody z cestovín teraz odlejte k slanine a spolu povarte.

5

Cestoviny zlejte.

6

Do bublajúcej vody v panvici pridajte približne polovicu nastrúhaného syra a žĺtky. Podľa potreby pridávajte aj odobratú vodu z hrnčeka (čím viac vody, tým redšia omáčka). Vidličkou alebo metličkou dobre premiešajte, kým nevznikne hladká omáčka. Do krásne hladkej omáčky hneď pridajte cestoviny, premiešajte a už ďalej nevarte! Máte to hotové a môžete podávať.

7

Pripravenú porciu na tanieri zľahka posypte korením a posypte strúhaným syrom.

8

Dobrú chuť!

TIPY A RADY: cestoviny carbonara sa tradične pripravujú s parmezánom. Skúste si ich však niekedy pripraviť aj s výrazne žltým čedarom, ktorý ich obohatí o svoju výnimočnú chuť.

Podobné recepty

šipka Banner akce
Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii