Hubové rizoto

pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
/data/images/recepty/motives/383/10/houbove-rizoto-mora-recept.webp

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka

V elektrickej panvici si rozohrejte 3 lyžice olivového oleja a 50 g masla. Na masle a oleji orestujte na tenké plátky nakrájané šampiňóny. Šampiňóny pridávajte postupne, inak začnú púšťať vodu a budú sa dusiť. Len čo sú šampiňóny dozlatista orestované, preložte ich z panvice do misky.

V panvici si znovu rozpusťte zvyšok olivového oleja a masla a zľahka na ňom orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu s bielou časťou jarnej cibuľky.

Keď je cibuľka orestovaná, postupne prisypávajte ryžu. Tú pridávajte po trochách, aby sa spojila s tukom. Ryžu vopred nepreplachujte, škrob z ryže vytvorí mazľavé rizoto. 

Len čo máte vmiešanú všetku ryžu, pridajte teplý vývar, bylinky a prelisovaný cesnak. Všetko dôkladne premiešajte, dajte na mierny stupeň, priklopte pokrievkou a za občasného miešania varte, kým ryža nevpije všetok vývar a nezačne byť mazľavá.

Keď je ryža hotová, vyberte bylinky a pridajte najemno nastrúhaný parmezán, kyslú smotanu a opražené huby. Znovu dôkladne premiešajte a nechajte 5 minút na miernom stupni a prikryté pokrievkou prevariť. Potom dochuťte soľou a korením.

Pri servírovaní posypte nadrobno nakrájanou zelenou časťou z jarnej cibuľky.

Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii