Hubové rizoto

Hodnotenie receptu
(15 hlasov)

Ingrediencie

  • 6 lyžíc olivového oleja
  • 100 g masla
  • 300 g šampiňónov
  • 2 menšie cibule
  • 1 biela časť väčšej jarnej cibuľky
  • 400 g ryže na rizoto
  • 1 l vývaru
  • byľka tymianu, rozmarínu, ligurčeka a saturejky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • čierne korenie
  • 130 g parmezánu
  • 200 g 15 % kyslej smotany
  • zelená časť z jarnej cibuľky

POSTUP:

V elektrickej panvici si rozohrejte 3 lyžice olivového oleja a 50 g masla. Na masle a oleji orestujte na tenké plátky nakrájané šampiňóny. Šampiňóny pridávajte postupne, inak začnú púšťať vodu a budú sa dusiť. Len čo sú šampiňóny dozlatista orestované, preložte ich z panvice do misky.

V panvici si znovu rozpusťte zvyšok olivového oleja a masla a zľahka na ňom orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu s bielou časťou jarnej cibuľky.

Keď je cibuľka orestovaná, postupne prisypávajte ryžu. Tú pridávajte po trochách, aby sa spojila s tukom. Ryžu vopred nepreplachujte, škrob z ryže vytvorí mazľavé rizoto. 

Len čo máte vmiešanú všetku ryžu, pridajte teplý vývar, bylinky a prelisovaný cesnak. Všetko dôkladne premiešajte, dajte na mierny stupeň, priklopte pokrievkou a za občasného miešania varte, kým ryža nevpije všetok vývar a nezačne byť mazľavá.

Keď je ryža hotová, vyberte bylinky a pridajte najemno nastrúhaný parmezán, kyslú smotanu a opražené huby. Znovu dôkladne premiešajte a nechajte 5 minút na miernom stupni a prikryté pokrievkou prevariť. Potom dochuťte soľou a korením.

Pri servírovaní posypte nadrobno nakrájanou zelenou časťou z jarnej cibuľky.

Ďalšie recepty talianskej kuchyne

Bezplatná zákaznícka linka
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu alebo našu značkovú predajňu?

Zobraziť mapu