Slaný veľkonočný baranček

Hodnotenie receptu
(10 hlasov)

Ingrediencie

Cesto

  • 500 g hladkej múky
  • 200 ml oleja
  • 200 ml vody
  • 2 vajcia
  • soľ
  • 1 prášok do pečiva

Náplň

  • 1 veľká cibuľa
  • 3 varené vajcia
  • 100 g šunky
  • 100 g čerstvého špenátu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 80 g nastrúhaného syra
  • soľ
  • 2 lyžice olivového oleja

Na vymastenie a vysypanie formy

  • trochu masla a múky

POSTUP:

Najprv si dajte variť vajce do náplne. Potom do veľkej misy dajte múku, soľ a kypriaci prášok. Suchú zmes premiešajte a potom pridajte vodu, olej a surové vajcia. Vypracujte cesto a nechajte chvíľu odpočinúť.

Medzi tým, ako cesto odpočíva, si pripravíme zmes do barančeka. Na panvici si rozohrejte olivový olej a orestujte na ňom nadrobno nakrájanú cibuľku. Len čo začne mať cibuľka zlatú farbu, pridajte na kúsky nakrájanú šunku a ešte chvíľu restujte. Potom pridajte nahrubo nakrájané listy špenátu, soľ, cesnak a priklopte. Nechajte dusiť, kým špenát nezmäkne.

Formu si dôkladne vymažte maslom a vysypte hladkou múkou. Potom do formy rozložte polovicu cesta tak, aby vám vzniklo miesto na zmes. Vložte varené vajcia, posypte nastrúhaným syrom a pridajte zmes so špenátom. Navrch rozprestrite zvyšok cesta a priklopte vrchným dielom formy.

Pečte v rúre predhriatej na 190 °C 60 minút. Potom vrchný diel formy dajte preč, znížte teplotu na 180 °C a pečte ešte 10 minút. Hotového barančeka nechajte vo forme úplne vychladnúť. Krásne sa z formy uvoľní a bude sa dať dobre vyklopiť.

Ďalšie veľkonočné recepty

Spolu nám to šlape medaile Veľkonočná plnka

Predjedlá, chuťovky

Veľkonočná plnka

Veľkonočný baranček

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Veľkonočný baranček

(Nielen) veľkonočný mazanec

Múčniky, dezerty, cukrovinky

(Nielen) veľkonočný mazanec

Spolu nám to šlape medaile Vajíčková nátierka

Predjedlá, chuťovky

Vajíčková nátierka

Bezplatná zákaznícka linka
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu alebo našu značkovú predajňu?

Zobraziť mapu