Slaný veľkonočný baranček

pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
/data/images/recepty/motives/307/c4/slany-beranek-recept-mora.webp

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka

Najprv si dajte variť vajce do náplne. Potom do veľkej misy dajte múku, soľ a kypriaci prášok. Suchú zmes premiešajte a potom pridajte vodu, olej a surové vajcia. Vypracujte cesto a nechajte chvíľu odpočinúť.

Medzi tým, ako cesto odpočíva, si pripravíme zmes do barančeka. Na panvici si rozohrejte olivový olej a orestujte na ňom nadrobno nakrájanú cibuľku. Len čo začne mať cibuľka zlatú farbu, pridajte na kúsky nakrájanú šunku a ešte chvíľu restujte. Potom pridajte nahrubo nakrájané listy špenátu, soľ, cesnak a priklopte. Nechajte dusiť, kým špenát nezmäkne.

Formu si dôkladne vymažte maslom a vysypte hladkou múkou. Potom do formy rozložte polovicu cesta tak, aby vám vzniklo miesto na zmes. Vložte varené vajcia, posypte nastrúhaným syrom a pridajte zmes so špenátom. Navrch rozprestrite zvyšok cesta a priklopte vrchným dielom formy.

Pečte v rúre predhriatej na 190 °C 60 minút. Potom vrchný diel formy dajte preč, znížte teplotu na 180 °C a pečte ešte 10 minút. Hotového barančeka nechajte vo forme úplne vychladnúť. Krásne sa z formy uvoľní a bude sa dať dobre vyklopiť.

Podobné recepty

šipka
Veľkonočná plnka
Predjedlá, chuťovky
Veľkonočná plnka
Veľkonočný baranček
Múčniky, dezerty, cukrovinky
Veľkonočný baranček
Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii