Sekaná s hráškom a mrkvou

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

Potrebujete (na 4 až 6 porcií):  
  • 800 g mletého mäsa mix (bravčové a hovädzie)
  • 1 cibuľu
  • 150 g mrazeného hrášku
  • 2 mrkvy
  • 1 lyžicu dijonskej horčice
  • soľ, čierne korenie
  • 1 lyžicu nasekanej petržlenovej vňate
  • 2 lyžice strúhanky
  • 1 vajce
  • olej
  • Čas prípravy: 30 minút
  • Čas pečenia: 1 hodina  

POSTUP:

Cibuľu nakrájajte najemno a mrkvu nastrúhajte na hrubom strúhadle. Mleté mäso dajte do misy, pridajte cibuľu, mrkvu a hrášok. Potom pridajte vajce, strúhanku, petržlenovú vňať, soľ a čierne korenie. Zmes dôkladne prepracujte a potom ju po častiach natlačte do olejom vymazanej chlebíčkovej formy. Pečte ju asi hodinku v rúre predhriatej na 180 stupňov Celzia.  

Tip: V chlebíčkovej forme sa sekaná ľahko pečie, drží tvar a nepopraská. Ak chcete, aby bola sekaná ešte šťavnatejšia, poukladajte na ňu plátky anglickej slaniny.