Segedínsky guláš

Máte chuť na tradičný recept, ktorý pohladí dušu? Náš recept na poctivý segedínsky guláš vás prevedie krok za krokom k dokonalému zážitku. Zabudnite na zdĺhavé prípravy, tento segedín si zamilujete pre jeho jednoduchosť a nezameniteľnú chuť.

MORA
28 hlasů
Tlačiť Tisknout
Segedínsky guláš z bravčového - recept
Množství
Množstvo:
5 - 6 porcií
Příprava
Príprava:
15 minút
Vaření
Varenie:
65 minút
Náročnost
Náročnosť:
ľahké

Ingrediencie

Postup

Mäso nakrájajte na väčšie kúsky a opečte ich z každej strany vo veľkom hrnci. Mäso sa tak zatiahne. Nedávajte do hrnca všetko mäso naraz, inak začne púšťať šťavu a bude sa zbytočne dusiť.

Keď máte všetko mäso dôkladne zatiahnuté, vyberte ho a do hrnca dajte olej a dozlata na ňom opražte nadrobno nakrájané cibule.

Keď je cibuľa hotová, pridajte späť opečené mäso a poprášte mletou sladkou paprikou. Dôkladne premiešajte a hneď zalejte horúcou vodou. Paprika sa vám nesmie začať pripáľať, inak zhorkne.

Potom pridajte do hrnca soľ, rascu, bobkový list a všetko duste 45 minút.

Medzitým si prepláchnite kyslú kapustu (vyskúšajte aj výbornú domácu kyslú kapustu) a nechajte ju odkvapkať. Na konci doby varenia pridajte všetku kapustu a ešte 15 minút duste.

Keď je všetko uvarené, pridajte najemno rozmixované fazule, ktoré guláš krásne zahustia, a kyslú smotanu.

Guláš nechajte ešte chvíľu povariť, prípadne ho dochuťte soľou a ešte horúci servírujte s knedľou alebo chlebom.

Segedínsky guláš - recept

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu