Segedínsky guláš
Máte chuť na tradičný recept, ktorý pohladí dušu? Náš recept na poctivý segedínsky guláš vás prevedie krok za krokom k dokonalému zážitku. Zabudnite na zdĺhavé prípravy, tento segedín si zamilujete pre jeho jednoduchosť a nezameniteľnú chuť.





Ingrediencie
Postup
Mäso nakrájajte na väčšie kúsky a opečte ich z každej strany vo veľkom hrnci. Mäso sa tak zatiahne. Nedávajte do hrnca všetko mäso naraz, inak začne púšťať šťavu a bude sa zbytočne dusiť.
Keď máte všetko mäso dôkladne zatiahnuté, vyberte ho a do hrnca dajte olej a dozlata na ňom opražte nadrobno nakrájané cibule.
Keď je cibuľa hotová, pridajte späť opečené mäso a poprášte mletou sladkou paprikou. Dôkladne premiešajte a hneď zalejte horúcou vodou. Paprika sa vám nesmie začať pripáľať, inak zhorkne.
Potom pridajte do hrnca soľ, rascu, bobkový list a všetko duste 45 minút.
Medzitým si prepláchnite kyslú kapustu (vyskúšajte aj výbornú domácu kyslú kapustu) a nechajte ju odkvapkať. Na konci doby varenia pridajte všetku kapustu a ešte 15 minút duste.
Keď je všetko uvarené, pridajte najemno rozmixované fazule, ktoré guláš krásne zahustia, a kyslú smotanu.
Guláš nechajte ešte chvíľu povariť, prípadne ho dochuťte soľou a ešte horúci servírujte s knedľou alebo chlebom.
