Jesenný šalát s tekvicou

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

Príprava tekvice
  • 1 malá maslová tekvica
  • ½ lyžičky soli
  • 2 lyžice olivového oleja
  • lyžička provensálskeho korenia
  • 200 g syra halloumi  
 
Pri servírovaní
  • hrsť nasekaných vlašských orechov
  • lyžička medu
  • mix šalátov
  • balzamikový ocot na pokvapkanie

POSTUP

Maslovú tekvicu ošúpte, dôkladne umyte, rozkrojte a vydlabte semienka. Nakrájajte ju na väčšie kocky, ktoré v mise zmiešajte so soľou, olivovým olejom a provensálskym korením. Takto pripravenú tekvicu dajte na plech s papierom na pečenie a pečte vo vopred predhriatej rúre na 200 °C, kým nezmäkne.  

Medzitým si na panvici opečte syr halloumi. Na panvici opečte nasucho z každej strany syr halloumi nakrájaný na prúžky hrubé asi pol centimetra.  

Na tanier si dajte mix zeleného šalátu, posypte ho nasekanými vlašskými orechmi a pridajte niekoľko kúskov teplej pečenej tekvice a syra halloumi. Pokvapkajte medom a balzamikovým octom.