Ingrediencie
Postup
Ryžu uvarte tak, ako ste zvyknutí, domäkka.
Medzitým si pripravte väčšiu panvicu, ideálom je hlboká panvica wok. V panvici nechajte na masle zosklovatieť cibuľu pokrájanú nadrobno.

K cibuli pridajte kuracie prsia pokrájané na rezančeky alebo malé kocky. Mäso osoľte, okoreňte a opečte za stáleho miešania zo všetkých strán.

Opečené mäso posypte lyžičkou sladkej mletej papriky a premiešajte. Do panvice nasypte na kocky nakrájanú papriku aj na kocky nakrájané paradajky. Pridajte kukuricu aj hrášok, následne paradajkový pretlak s vývarom, všetko dobre premiešajte a nechajte pod pokrievkou variť približne 25 minút.

Vývaru pridajte toľko, aby zmes nebola príliš riedka. Ak máte vývaru málo, môžete počas varenia panvicu doplniť vodou. Zmes môžete pred varením ešte podľa potreby dochutiť.
K hotovej mäsovo-zeleninovej zmesi potom stačí pridať len všetku domäkka uvarenú ryžu a v panvici všetko dobre premiešať. Rizoto už nevarte, len nechajte zmes chvíľu odpočinúť pod pokrievkou, aby sa ryža so zmesou ideálne prepojila.

A môžete podávať! Nezabudnite pred podávaním rizoto posypať obľúbeným strúhaným syrom a podávajte aj s klasickou kyslou uhorkou. Prajeme dobrú chuť.
