Krémové rizoto s kuracím mäsom

Rizoto varené vo vývare až do krémovej konzistencie má mnoho variácií. My sme pre vás pripravili neodolateľné rizoto s kuracím mäsom. 

3 hlasů
Tlačiť Tisknout
Rizoto s kuracím mäsom a zeleninou - recept
Množství
Množstvo:
5 porcií
Příprava
Príprava:
20 minút
Vaření
Varenie:
30 minút
Náročnost
Náročnosť:
snadné

Ingrediencie

Postup

Ryžu uvarte tak, ako ste zvyknutí, domäkka. 

Medzitým si pripravte väčšiu panvicu, ideálom je hlboká panvica wok. V panvici nechajte na masle zosklovatieť cibuľu pokrájanú nadrobno.

Rizoto s kuracím mäsom - vyprážanie cibuľky

K cibuli pridajte kuracie prsia pokrájané na rezančeky alebo malé kocky. Mäso osoľte, okoreňte a opečte za stáleho miešania zo všetkých strán. 

Rizoto s kuracím mäsom - vyprážanie mäsa

Opečené mäso posypte lyžičkou sladkej mletej papriky a premiešajte.  Do panvice nasypte na kocky nakrájanú papriku aj na kocky nakrájané paradajky. Pridajte kukuricu aj hrášok, následne paradajkový pretlak s vývarom, všetko dobre premiešajte a nechajte pod pokrievkou variť približne 25 minút.

Rizoto s kuracím mäsom - varenie rizota

Vývaru pridajte toľko, aby zmes nebola príliš riedka. Ak máte vývaru málo, môžete počas varenia panvicu doplniť vodou. Zmes môžete pred varením ešte podľa potreby dochutiť.

K hotovej mäsovo-zeleninovej zmesi potom stačí pridať len všetku domäkka uvarenú ryžu a v panvici všetko dobre premiešať. Rizoto už nevarte, len nechajte zmes chvíľu odpočinúť pod pokrievkou, aby sa ryža so zmesou ideálne prepojila.

Rizoto s kuracím mäsom - varenie rizota

A môžete podávať! Nezabudnite pred podávaním rizoto posypať obľúbeným strúhaným syrom a podávajte aj s klasickou kyslou uhorkou. Prajeme dobrú chuť.

Rizoto s kuracím mäsom - recept - mora
TIPY A RADY: do základu rizota môžete pridať ostrejšie korenie. Vhodná je štipľavá mletá paprika alebo kúsok feferónky.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu