Ríbezľový koláč s chrumkavou krustou

paní Elly
pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
Ríbezľový koláč s chrumkavou krustou

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka

Predhrejte si rúru na 190 °C.

Zmiešajte ríbezle s cukrom a kukuričným škrobom. Miešajte opatrne, aby ste ríbezle zbytočne nerozbili. Nechajte stáť bokom a pripravte si cesto.

Najprv premiešajte dôkladne sypké suroviny – múku, cukor, prášok do pečiva a soľ. Pridajte na kúsky nasekané vychladené maslo a vajce. Vypracujte cesto, ktoré nemusí nutne držať príliš pohromade.

Na pečenie použite formu s rozmermi zhruba 25 × 20 cm. Tú vyložte papierom na pečenie. Dve tretiny cesta natlačte na dno formy. Posypte ríbezľami a navrch namrvte zvyšok cesta.

Pečte v predhriatej rúre 45 minút.

Vyberte z rúry, dajte celú formu na kovovú mriežku a nechajte úplne vychladnúť. Potom nakrájajte na malé štvorčeky.

šipka
Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii