Ríbezľový koláč s chrumkavou krustou

paní Elly
453 hlasů
Tlačiť Tisknout
Ríbezľový koláč s chrumkavou krustou

Ingrediencie

Postup

Predhrejte si rúru na 190 °C.

Zmiešajte ríbezle s cukrom a kukuričným škrobom. Miešajte opatrne, aby ste ríbezle zbytočne nerozbili. Nechajte stáť bokom a pripravte si cesto.

Najprv premiešajte dôkladne sypké suroviny – múku, cukor, prášok do pečiva a soľ. Pridajte na kúsky nasekané vychladené maslo a vajce. Vypracujte cesto, ktoré nemusí nutne držať príliš pohromade.

Na pečenie použite formu s rozmermi zhruba 25 × 20 cm. Tú vyložte papierom na pečenie. Dve tretiny cesta natlačte na dno formy. Posypte ríbezľami a navrch namrvte zvyšok cesta.

Pečte v predhriatej rúre 45 minút.

Vyberte z rúry, dajte celú formu na kovovú mriežku a nechajte úplne vychladnúť. Potom nakrájajte na malé štvorčeky.

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu