POSTUP:
Póry si očistite, zbavte korienkov a zvädnutých listov. Rozdeľte si ich na bielu a zelenú časť. Zelenú časť je potrebné rozdeliť na jednotlivé listy a dôkladne umyť. Obe časti nakrájajte nadrobno a nechajte rozdelené.
Vo väčšom hrnci si rozohrejte maslo a nechajte na ňom speniť bielu časť póru. Len čo je pór hotový, pridajte prelisovaný cesnak a nechajte ho rozvoňať. Osoľte, okoreňte a pridajte na drobné kocky nakrájané zemiaky. Všetko zalejte vodou a nechajte variť, kým zemiaky s pórom nezmäknú. Potrvá to zhruba 15 minút.
Ku koncu varenia pridajte k polievke zelenú časť póru a smotanu. Všetko premiešajte a nechajte chvíľu povariť.
Len čo je polievka hotová, jemne ju rozmixujte tyčovým mixérom.
Servírujte s bagetkou nakrájanou na kocky, ktoré opečte dozlatista na masle.