Pórová polievka

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

  • 2 póry
  • 100 g masla
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžičky soli
  • ½ lyžičky mletého čierneho korenia
  • 4 zemiaky
  • 2 l vody/zeleninového vývaru
  • 200 ml
  • 33 % smotany na varenie
  • 1 bagetka + maslo na orestovanie

POSTUP:

Póry si očistite, zbavte korienkov a zvädnutých listov. Rozdeľte si ich na bielu a zelenú časť. Zelenú časť je potrebné rozdeliť na jednotlivé listy a dôkladne umyť. Obe časti nakrájajte nadrobno a nechajte rozdelené.  

Vo väčšom hrnci si rozohrejte maslo a nechajte na ňom speniť bielu časť póru. Len čo je pór hotový, pridajte prelisovaný cesnak a nechajte ho rozvoňať. Osoľte, okoreňte a pridajte na drobné kocky nakrájané zemiaky.   Všetko zalejte vodou a nechajte variť, kým zemiaky s pórom nezmäknú. Potrvá to zhruba 15 minút.  

Ku koncu varenia pridajte k polievke zelenú časť póru a smotanu. Všetko premiešajte a nechajte chvíľu povariť.  

Len čo je polievka hotová, jemne ju rozmixujte tyčovým mixérom.  

Servírujte s bagetkou nakrájanou na kocky, ktoré opečte dozlatista na masle.

Bezplatná zákaznícka linka
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu alebo našu značkovú predajňu?

Zobraziť mapu