Pomarančovo-mrkvová bábovka

Mária V.
pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
Pomarančovo-mrkvová bábovka

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka

Žĺtka spolu s cukrom, medom a vanilkovým cukrom vyšľaháme. Následne pridáme šťavu a kôru z pomaranča, olej a smotanu na šľahanie. Do tejto zmesi pridáme nastrúhanú mrkvu a znova vymixujeme. Pridáme preosiatu múku spolu s vločkami a kypriacim práškom. Všetko dobre vymixujeme a na záver už len ručne metličkou vmiešame vyšľahaný sneh z bielok (do bielok pridáme štipku soli a trošku teplej vody - sneh bude pekne tuhý).

Formu na pečenie si vymastíme a vysypeme múkou (najlepšie hrubou). Pečieme v rúre najskôr 15 min. pri teplote 150 stupňov a potom zvyšných cca 45 minú na 180 stupňoch.

Bábovku môžeme podávať so šľahačkou (tip: do smotany na šľahanie pridáme nastrúhanú kôru z pomaranča). 

Podobné recepty

šipka Banner akce
Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii