Poctivá cesnačka so zemiakmi a slaninou

Hodnotenie receptu
(33 hlasov)
Recept poslal/a
paní Elly


Ingrediencie

  • 300 g zemiakov
  • 1 cibuľa
  • 8 strúčikov cesnaku (ale aj viac, záleží, ako sú veľké a ako je cesnak silný)
  • 100 g slaniny
  • majoránka
  • trošku rasce
  • soľ a čierne korenie
  • mäsový vývar
  • 2 vajcia
  • parmezán na posypanie

POSTUP:

V každej rodine existuje trošku iný recept na tú najlepšiu. U nás doma sa vždy robila cesnačka s majoránkou, rozšľahaným vajíčkom a krutónmi z klasického rascového chleba.
Obľúbená je tiež verzia so syrom, kúskami anglickej slaniny, ktorá je podávaná vriaca a s celým rozklepnutým vajcom. Tu však musíte dať pozor na zdravotnú nezávadnosť vajíčka.
A tá dnešná? V tej je z každého niečo.

POSTUP

Olúpané, na plátky nakrájané zemiaky pridajte do hrnca a premiešajte. Ochuťte soľou, rascou, čiernym mletým korením a zalejte vývarom. Varte, kým zemiaky nezmäknú. Priveďte polievku k varu a vyklepnite do nej dve vajíčka. Jemne premiešajte. Ochuťte majoránkou a ešte kľudne podľa chuti prisoľte. Na tanieri posypte nastrúhaným parmezánom.

 

MORA odporúča: Na varenie klasických receptov sa báječne klasické plynové sporáky s tradíciou.