Poctivá cesnačka so zemiakmi a slaninou

paní Elly
pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
Poctivá cesnačka so zemiakmi a slaninou

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka

V každej rodine existuje trošku iný recept na tú najlepšiu. U nás doma sa vždy robila cesnačka s majoránkou, rozšľahaným vajíčkom a krutónmi z klasického rascového chleba.
Obľúbená je tiež verzia so syrom, kúskami anglickej slaniny, ktorá je podávaná vriaca a s celým rozklepnutým vajcom. Tu však musíte dať pozor na zdravotnú nezávadnosť vajíčka.
A tá dnešná? V tej je z každého niečo.

POSTUP

Olúpané, na plátky nakrájané zemiaky pridajte do hrnca a premiešajte. Ochuťte soľou, rascou, čiernym mletým korením a zalejte vývarom. Varte, kým zemiaky nezmäknú. Priveďte polievku k varu a vyklepnite do nej dve vajíčka. Jemne premiešajte. Ochuťte majoránkou a ešte kľudne podľa chuti prisoľte. Na tanieri posypte nastrúhaným parmezánom.

 

MORA odporúča: Na varenie klasických receptov sa báječne klasické plynové sporáky s tradíciou.

Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii