Poctivá cesnačka so zemiakmi a slaninou

Cesnačka so zemiakmi je klasika slovenskej kuchyne, ktorá nikdy nesklame. Tento recept na cesnačku vychádza z overenej hospodskej verzie – so silným vývarom, cesnakom, zemiakmi a ďalšími poctivými surovinami. Či už ju pripravujete ako výdatnú polievku na obed, alebo ako liečivý pokrm pri nachladnutí, cesnačka so zemiakmi zahreje telo aj dušu.

paní Elly
564 hlasů
Tlačiť Tisknout
Poctivá hospodská cesnačka so slaninou – recept
Množství
Množstvo:
3 – 4 porcie
Příprava
Príprava:
15 minút
Vaření
Varenie:
25 minút
Náročnost
Náročnosť:
ľahké

Ingrediencie

Postup

Ošúpte zemiaky a nakrájajte ich na tenké plátky. Cibuľu nasekajte nadrobno, cesnak ošúpte a nakrájajte na plátky alebo jemne posekajte. Slaninu nakrájajte na malé kocky a nechajte ju vo väčšom hrnci rozpustiť a opražiť dozlatista. Pridajte cibuľu a nechajte ju zosklovatieť. Nakoniec krátko orestujte cesnak – len toľko, aby zavonial, ale nezhorkol.

Do základu pridajte nakrájané zemiaky, osoľte, okoreňte, pridajte štipku rasce a zalejte mäsovým vývarom tak, aby boli zemiaky ponorené. Priveďte k varu a varte približne 15 minút, kým zemiaky nezmäknú.

Keď sú zemiaky mäkké, rozklepnite do polievky dve vajcia a jemne ich rozmiešajte tak, aby sa rozptýlili do polievky. Pridajte sušenú majoránku a prípadne dochuťte soľou alebo korením podľa chuti.

Hotovú cesnačku podávajte horúcu, posypanú nastrúhaným parmezánom. Skvele chutí s domácimi krutónmi z klasického rascového chleba.

Poctivá cesnačka so zemiakmi a slaninou - recept

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu